Tunis

Tunis
Sanja Travel Ponuda

 

sanjatravel.rs1 132 150x150 Tunis sanjatravel.rs2 128 150x150 Tunis sanjatravel.rs3 130 150x150 Tunis sanjatravel.rs4 125 150x150 Tunis

Tunis je zemlja gde se pretapaju hiljadugodišnje kulture, zemlja tradicije i legendi, svetla i boja, ritam kontrasta, srce Mediterana.
Prirodni je most između Afrike i Evrope, između njegove najsevernije tačke i Sicilije je samo 145 km. Sa severa i istoka njegove obale zapljuskuju vode Sredozemnog mora dužinom od oko 1.300 km.
Sa prelepim peščanim plažama, izvanrednim hotelima i sa još mnogo toga magičnom snagom privlači znatiželjne turiste sa svih strana sveta da istraže znamenitosti burne prošlosti kao i nepoznanice uvek mistične i predivne Sahare. Tunis je sve to, ali i mnogo više...

 

Šta videti u Tunisu

Tunis je poznat kao raj za turiste, jer sezona traje tokom cele godine, takođe još jedna prednost su i cene koje su izuzetno povoljne. Ono što najviše privlači turiste je savršena kombinacija peščanih plaža i čistog kristalnog mora. Tunis je odlična destinacija za ljude koji vole more, i koji vole da se bave drugim vodenim sportovima poput surfovanja, ronjenja ili jedrenja. Tunis je omiljen i među turistima koji vole planinarenje, jahanje, tenis ili golf.

Hamamet je poznat po svojim radnjicama u kojim možete naći suvenire po vrlo povoljnim cenama. Stvari su jeftine, a ako znate dobro da pregovarate, možete jako dobro da prođete. Ima dosta dobrih restorana i barova, pa možete isprobati ukuse afričke kuhinje. Noćni život je vrlo živ i popularan među mlađim generacijama.

Sus u kom staro jezgro grada, Medinu čini tvrđava sa najpopularnijom džamijom u celom Tunisu.

Sahara – za smelije turiste tu je izlet u Saharu, tokom kog se posećuje El Jem gde se nalazi najočuvaniji i jedan od najvećih Rimskih amfiteatara koji datira još iz 3. Veka.

Bardo muzej u glavnom gradu, Tunisu, mesto gde možete videti istoruju i kulturu Tunisa.

Medina, je najstariji deo grada. Sagrađena je u 12. veku i idealno je mesto na kojem možete osetiti pravu istoriju ove zemlje.

Sidi Bu Said, se nalazi u blizini Tunisa, to je slikovito belo- plavo mestašce, koje je dalo inspiraciju mnogim umetnicima, i Kartagina, značajna po bogatoj istoriji i ratovima.

Djerba, ima dosta muzeja, ludi noćni život, a poznata je i po gostoljubivosti. U njoj obavezno treba posetiti sinagogu El Griba i muzej Guelala, u kojem se nalazi lepa kolekcija lokalne grnčarije i okrugli toranj, koji je idealno mesto za posmatranje zalaska sunca. Tu je i park Djerba Explore u kom možete videti brojne vrste divljih životinja i ptica.

PLAŽE

 

MARHABA BEACH

Poznata je po tome što je čista voda i beli pesak. Na plaži možete sesti u kafe i naručiti svežu i ukusnu hranu. Od maja do oktobra na usluzi su pedalina, skijanje na vodi i jedrenje.

 

MONASTIR BEACH

Zlatna plaža, sa sportovima na vodi i školom ronjenja. Turisti se mogu zabavljati vozeći kajak, veslanjem kanua, banana čamcima, motornima čamcima, jedrenjem skijanjem na vodi, ronjenjem.

HAMAMET

Na plaži Hamamet je zlatni pesak i more jasne boje . Možete jahati kamilu na plaži. Tu je i mogučnost ronjenja, vožnja katamarana i pedaline, skijanje na vodi , jedrenje na dasci , ronjenje.

 

BOUJAFFAR BEACH

Duga bela peščana plaža Boujaffar proteže od centra Susa do Port El Kantaoui na 10 kilometara. Leti plaža je prepuna turista do kasno u noć , kada je iz Tunisa porodice dolaze da uživaju u pikniku. Nudi širok izbor sportova na vodi, paraglajding , jedrenje na dasci , skijanje na vodi i jetskiing .

 

KERKENNAH ISLANDS

Smeštena je na istočnoj obali Tunisa , Kerkennah je blago nagnuta obala pa je more plitko, idealno za decu. Ostrvo je je spokojano i netaknuto, idealno za posmatranje ptica . Možete tražiti najveći izolovane plaže , prošetajte na sever, gde se nalaze ostaci starog turskog utvrđenja. Možete provesti dan na brodu sa lokalnim ribarima.

HOUMT SOUK BEACH

Okružena je palmama , sa čistom vodom i finim zlatnim peskom , Humt Suk plaža je mirnija od mnogih drugih turističkih žarišta . Ovde se mogu jahati konji, surfofati, puštati zmajevi, moguće je jedrenje, a pravi srećnici mogu videti flaminga, jet te ptice žive ovde.

SIDI BU SAID BEACH

Čudan grad Sidi Bu Said , je čuven po tome što važi za pravi raj umetnika. Oivičen je belim zidovima, sa plavim vratima i balkonima, sveće je svuda. Okolne plaže su čiste i jasne. Uprkos mnogim turistima koji ga posećuju svake godine , i dalje ima selo atmosferu prijatnog ne previše luksuznog letovališta . Ne zaboravite da pogledate impresivnu marinu , ili da se uputite put sela u planine. Tu je i bezbroj ruševina Kartagine , koji su glavna atrakcija u tom području .