Pariz

Pariz
Sanja Travel Ponuda
PRVOMAJSKI PRAZNICI

sanjatravel.rs1 104 150x150 Pariz sanjatravel.rs2 103 150x150 Pariz sanjatravel.rs3 104 150x150 Pariz sanjatravel.rs4 101 150x150 Pariz

Pariz, poznatiji kao grad svetlosti, jedan je od vodećih gradova Evrope, kako u oblasti biznisa tako i u oblasti kulture. Takođe jedan od omiljenih gradova svih vremena među turistima. Jako puno stvari vezuje se za ovaj grad – moda, grandiozni spomenici i znamenitosti, romantične šetnje duž Sene, kafići gde se umetnici sreću – i sve priče vezane za ovaj grad su istinite. Pariz je dom mnogih legendarnih znamenitosti, kao što su Ajfelov toranj ili Luvr. Međutim, najbolji deo posete gradu postaje kada šetate ulicama Pariza i pronalazite male, divne restorane, prodavnice, suvenirnice, butike svetski poznatih dizajnera ili jednostavno kada šetate pored Sene sa vašom voljenom osobom. Bez obzira šta radite, Pariz će vas sigurno očarati i biće vam doživotna uspomena.

 

Ajfelova kula (Toure Eiffel) - Nezaobilazno mesto svih onih koji maštaju o gradu svetlosti. Može se slobodno reći da Ajfelov toranj glavni simbol Pariza. Visina od 300 m omogućava na njegov vrh bude vidljiv iz svih delova grada. U vreme kada je izgrađen, u 19. veku, bio je najviša građevina u svetu. Ima tri nivoa, pa se do drugog možete popeti peške, stepenicama, dok do samog vrha vozi lift u koji možete ući sa drugog nivoa ili krenuti od podnožja. Veličansten pogled koji se pruža na grad čini je nezaobilaznom stanicom putnika iz celog sveta.

Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe) - Nalazi se na kraju avenije Jelisejska polja, u centralnom delu Trga Šarl de Gol Etual, odnosno kružnog toka odakle se zrakasto pruža dvanaest ulica. To se najbolje može videti sa vrha kapije, dokle se možete popeti uzanim stepeništem (234 stepenika) pošto Trijumfalna kapija nema lift. Naročito je zanimljiv pogled u večernjim satima, kada osvetljene ulice dolaze do izražaja, a njihovo zrakasto pružanje od trga podseća na zvezdu. Otuda i u nazivu trga reč zvezda - etoile (etual).

Nova Kapija (Grande Arche de la Defense) - Centralna figura u modernom i poslovnom delu grada, Defons, je definitivno savremena Kapija koja predstavlja i granicu između starog i novog dela grada. Projektovana je tako da se unutar nje nalazi poslovni prostor sa mnoštvom kancelarija, a njen spoljašnji izgled govori da je reč o novijoj građevini savremenih arhitektonskih rešenja. Nalazi se tačno naspram trga na kome je Trijumfalna kapija, pa se veoma lepo može videti i sa Trga Etual, a naročito sa vrha Trijumfalne kapije.

Luvr (Louvre) - Ako ne najpoznatiji, jedan je od najpoznatijih muzeja na svetu. Poseduje neverovatnu kolekciju umetničkih dela. Prvobitno je bio kraljevska palata, a krajem 18. veka je postao javni muzej. U zavisnosti od toga koliko detaljno želite da ga obiđete, dobro isplanirajte vreme kako biste se organizovali na najbolji način. Ne dozvolite da Luvr pamtite samo po Mona Lizi jer je on mnogo više od toga. Ukoliko nemate vremena za Luvr, svakako uvek je tu varijanta i da prošetate kroz ceo kompleks ispred zgrade muzeja, pored staklene piramide i kroz park koji se prostire u produžetku.

Trg Konkord (La place de la Concorde) - Zgodno ga je posetiti kad ste u blizini Luvra, idući ka njemu ili vraćajući se. Najveći je trg u Parizu, a tim ogromnim prostranstvom dominiraju dve fontane i egipatski obelisk iz Luksora. Nekada, za vreme Francuske revolucije, je nosio naziv Trg Revolicuje i na njemu se nalazila giljotina gde su pogubljeni i neki od poznatih ličnosti iz francuske istorije.

Bazilika Sveto srce (Sacre Care) - Posle Notr Dama, ovo je druga gotska građevina u gradu koja svojim izgledom pleni turiste koji je uvršćavaju u top deset mesta za posetiti u francuskoj prestonici. Zauzima središnje mesto na brdašcu Monmartr koje je poznato po mnogim umetnicima, naročito slikarima i muzičarima, boemska četvrt prepoznatljive atmosfere. Ne može se reći da li je lepša kad joj priđete ili dok je gledate iz podnožja okruženu travnjakom koji svojom bojom kontrastira belini kamena od koje je sagrađena. I ovde je moguće popeti se do balkona bazilike odakle se može videti panorama grada.

Mulen ruž (Moulen Rouge), na prvi pogled prepoznatljiv kao crvena vetrenjača, je svetski poznat kabare i noćni klub, u kome su nekada nastupali Frenk Sinatra i Edit Pijaf. Poznat je po raznovrsnim muzičkim predstavama i kan kanu. Nalazi se u lascivnoj četvrti Pigal i iako predstave nisu baš za svačiji džep, velike su gužve za karte.

Katedrala Notr Dam (Notre dame) - Ovo je najpoznatija katedrala u Parizu, a smatra se i jednom od svetski  najznačajnijih gotskih građevina. Ispred katedrale je plato ispod koga se nalazi kripta sa arheološkim muzejom Notr Dama. Unutrašnjost katedrale je poznata po velikim orguljama i nekoliko spektakularnih prozora (rozeta), ali i po zvonu o koje je udarao Kvazimodo, izmišljeni junak iz romana Viktora Igoa “Zvonar Bogorodičine crkve”.

Monparnas - Zgrada visoka 206 m, odakle se mogu napraviti fantastične fotografije Ajfelove kule, a i sam pogled na grad je prelep. Ujedno i najviša tačka sa koje možete uživati u panorami Pariza sa Ajfelovim tornjem.

Luksemburški park (Jardin du Luxembourg) - Ima veliku površinu, nešto više od 22 h sa velikim baštama i fontanama. Bio je u vlasništvu vojvode od Luksemburga po kome je dobio ime, a kasnije ga je kupila Marija Mediči. U to vreme je bio ukrašen u italijanskom stilu, mada je kasnije, kada je otvore za javnost, redizajniran više u francuskom stilu, ali se i tu nastojalo da se sačuva njegov originalni izgled. Parkom možete šetati, sesti na neku od klupa i stolica ili uživati u nekim od aktivnostima kao što su plovidba jezerom, jahanje konja i slično, što je deci posebno zanimljivo.

Most Aleksandar III - Iako samo od jedan od tridesetak mostova koji spajaju levu i desnu obalu Sene u Parizu, ovaj most se smatra najlepšim od svih mostom. Podignut je u čast francusko-ruskog prijateljstva, a njegovoj lepoti i velelepnosti doprinose četiri stuba visine 14 m čiji su vrhovi pozlaćene statue za koje se veruje da čuvaju most. Još jedan od mnogobrojnim detalja i ukrasa su Nimfe Sene i pozlaćeni grb Francuske koji se nalazi na sredini mosta.

 

Okolina Pariza

 

Versaj (Versailles), kraljevska palata, se nalazi na 24 km jugozapadno od Pariza. Versaj je poznat po svom velepnom vrtu sa fontanama i jezerom kao i mnoštvu impozantnih prostorija u samom dvorcu uređenih u baroknom kitnjastom stilu. Dvorac Versaj potiče iz perioda Luja XIV, a posebno mesto u njemu zauzima poznata dvorana sa ogledalima gde je potpisan Versajski sporazum kojim je završen Veliki rat.

Diznilend se nalazi na 35 minuta vožnje od Pariza i predstavlja jedini Diznijev zabavni park na teritoriji Evrope. Sastoji se iz dva dela: Diznijevog studija gde možete videti kako se stvaraju Diznijevi filmovi i Diznijev park sa brojnim atrakcijama i aktivnostima za decu i roditelje. Pored bajkovitog sveta iz Diznijevih crtanih filmova, u Diznilendu ćete imati priliku da sretnete i mnoge Diznijeve junake, da se sa njima fotografišete i uživate u zabavnim vožnjama ovog sveta fantazije.

PARIZ

- GRAD SVETLOSTI -

OBILASCI:  Prag – Krstarenje Vltavom - Pariz – Dvorac Versaj – Krstarenje Senom - Diznilend - Muzej Luvr – Minhen – Dvorac Nimfenburg

 PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan BEOGRAD – NOVI SAD

Polazak oko 20:00 časova sa dogovorenog mesta i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21:00 čas (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu.

 1. dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana, Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta  vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Pariz. Noćna vožnja kroz Nemačku prema Parizu.

 1. dan PARIZ

Dolazak u Pariz u podnevnim časovima. Panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom Invalida, Vojna akademija, Palata Rojal, Gradska kuća, Parlament, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan PARIZ – DVORAC VERSAJ – KRSTARENJE SENOM – PARIZ

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnog dvorca Versaj iz XVI veka, u kome je bila rezidencija kralja Luja XIV, koga su nazivali – Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – romantična vožnja brodom po Seni.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan PARIZ – DIZNILEND – PARIZ

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenog zabavnog parka Diznilend – nezaboravni provod u zemlji mašte i crtanog filma. Povratak u Pariz u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan PARIZ – LUVR

Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak grada - Monmartr – boemska četvrt i poseta prelepoj crkvi Sakr Ker (Sveto Srce).. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Luvr - jednog od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskim majstora, galerija „Mediči“ sa Rubensovim remek-delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”...Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal), sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. U večernjim časovima polazak za Minhen. Noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku prema Minhenu.

 1. dan MINHEN - DVORAC NIMFENBURG

Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Pešačko razgledanje Minhena: crkva Sv. Petra – najstarija  crkva u Minhenu, Ženska crkva, Kraljevska palata, Nacionalna opera, Karlov trg, crkva Sv.Mihaila, veliki bazar, Marienplac...Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Nimfenburg – letnje rezidencije dinastije Vitelsbah (odlazak gradskim prevozom). U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku prema Beogradu.

 1. dan NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.                                                                             (Kraj usluga)

Paket aranžman  / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

Opis

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi

Proleće

9 dana

30.03. – 07.04.2019.

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

219 €

229 €

Uskrs/Dan rada

9 dana

26.04. – 04.05.2019.

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

239 €

249 €

Proleće

9 dana

18.05. – 26.05.2019.

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

239 €

249 €

Leto

9 dana

06.07 – 14.07.2019

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

219 €

229 €

Leto

9 dana

17.08 – 25.08.2019

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

219 €

229 €

Leto

9 dana

21.09 – 29.09.2019

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

239 €

249 €

Jesen

9 dana

09.11 – 17.11.2019

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda

229 €

239 €

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate.

Cena iz tabele je u evrima.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Pragu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smeštaj u Parizu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Prag - Hradčani i pešačko razgledanje centra grada, Pariz – Monmart i panorama grada, Minhen)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 9 € (osobe od 18 – 69,99 god.), 5 € (deca od 0– 17,99 god.), 18 € (osobe od 70 – 83,99 god.)
 • Osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana.Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama, ili putem telefona.

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA

 • ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u iznosu od 1 euro po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)
 • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Vožnja brodom Vltavom – 10 € odrasli / 5 € deca
 • Krstarenje Senom – 15 € odrasli / 10 € deca
 • Dvorac Versaj (sa ulaznicom za dvorac) – 40 € odrasli / 30 € deca (Za polazak 26.04. ulaznica za vrtove Versaja nije uključena u cenu i plaća se na licu mesta 9 € odrasli / 7 € deca)
 • Muzej Luvr (rezervacija, ulaznica, usluge lokalnog licenciranog vodiča) - 45 € odrasli / 30 € deca
 • Diznilend (sa ulaznicom za zabavni park) – 80 € odrasli / 70 € deca
 •  Dvorac Nimfenburg (sa ulaznicom) – 20 € odrasli / 15 € deca

P A R I Z
sa posetom Veroni, Milanu i Ljubljani
8 DANA 5 NOĆENJA – AUTOBUSOM
Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanja


1. DAN putovanja (26.04.petak) BEOGRAD – VERONA (okolina)
Sastanak grupe u 05.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 06.00 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Po dolasku u Veronu, šetnja po starom delu grada: Trg Bra, Arena, Trg Erbe i grobnice porodice Skala. Nakon posete Veroni u večernjim satima smeštaj u hotel u okolini Verone. NOĆENJE.
2. DAN (27.04. subota) VERONA (okolina) – MILANO – PARIZ.
DORUČAK i odjava iz hotela. Nastavak putovanja za Milano. Po dolasku parkiranje autobusa na predviđenom parkingu i odlazak metroom do centra. Šetnja i razgledanje grada sa čuvenom milanskom katedralom – remek delom gotske umetnosti. Duže slobodno vreme do večernjih sati kada je predviđen polazak za Pariz. Noćna vožnja do Pariza sa kraćim usputnim odmorima.
3.DAN (28.04. nedelja) PARIZ – KRSTARENJE SENOM.
Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… (u zavisnosti od saobraćajnih uslova). U okviru razgledanja fakultativno krstarenje Senom. Smeštaj u hotel. Slobodno posle podne za individualna razgledanja i aktivnosti. NOĆENJE.
4.DAN (29.04. ponedeljak) PARIZ
DORUČAK. Slobodan dan u Parizu ili celodnevni fakultativni izlet u Dolinu Loare sa njenim bajkovitim dvorcima. NOĆENJE.
5.DAN (30.04. utorak ) PARIZ VERSAJ – PARIZ.
DORUČAK. Fakultativni odlazak autobusom za Versaj - najluksuzniju kraljevsku palatu Evrope, obilazak glavnog dvora sa najbogatijom zbirkom umetničkih dela, Dvoranom ogledala... Povratak u Pariz. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta na Montmartre, pešačko razgledanje ( Sacre Coeur, Trg Tertr, Pigal, Moulin Rouge) . NOĆENJE.
6. DAN (01.05. sreda ) PARIZ – DIZNILEND – SLOVENIJA (KRANJ ).
DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme do 21.00 čas kada je predviđen polazak za Kranj, a mi vam preporučujemo da provedete dan u najatraktivnijem evropskom zabavnom parku Diznilend (fakultativno). Noćno / dnevna vožnja do Kranja sa kraćim usputnim odmorima
7.DAN (02.05 četvrtak ) SLOVENIJA ( KRANJ )
Dolazak u Kranj u poslepodnevnim satima. Nakon smeštaja u hotel , slobodno vreme za individualne aktivnosti. NOĆENJE.
8.DAN putovanja (03.05. petak ) SLOVENIJA (KRANJ) – LJUBLJANA – BEOGRAD.
DORUČAK. Nakon doručka odjava iz hotela i kraća vožnja do Ljubljane. Po dolasku u Ljubljanu, informativno razgledanje grada: Prešernov trg,Tromostovje, Riblji trg, Univerzitet... i kraće slobodno vreme za individualna razgledanja. Nakon posete slovenačkoj prestonici, polazak za Srbiju u ranim popodnevnim satima i dnevno – nožnja vožnja preko Hrvatske uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 24.00 časa. ( u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.
CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

HOTEL

26.April

IBIS STYLES PARIS SAINT OUEN 3*

   PROMO*  259 €

279 €

*BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN !!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na navedenoj relaciji, smeštaj u dvokrevetnim sobama ,dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem rade se NA UPIT(napomena: pomoćni ležaj u hotelu u Parizu je manjih dimenzija od standardnog ležaja što može bitno uticati na komfor gosta) u hotelima sa  3*/4* na bazi 5 noćenja sa doručkom (kontinentalni ili samoposlužni tzv. “švedski sto”) – 1 noćenje Italia, 3 noćenja u Parizu, 1 noćenje u Kranju , obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana, kao i troškove organizacije putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), obaveznu gradsku komunalnu taksu za Pariz i (okolinu) – oko 1  € dnevno po osobi i  plaća se na recepciji hotela, osiguranje od otkaza ili prekida turističkog putovanja i druge pakete osiguranja, troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor,  individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja i sve druge nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Versaj 40 €; Montmartre 10 € (cena obuhvata metro kartu u odlasku,  povratak u sopstvenj organizaciji) , krstarenje Senom 15 €, Dvorci Loare 70 €, Diznilend 100 € kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike  (od cca 5€ do cca 25€ u zavisnosti od objekta koji se obilazi). Minimalan broj prijavljenih putnika za izvođenje fakultativnih izleta je 25 putnika, za posetu Versaju 30 putnika., za Montmartre 15 putnika.  U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od predviđenog broja,  organizator izleta zadržava pravo ponuditi više, korigovane cene koje putnici nisu u obavezi da prihvate;  individualne troškove. Izvršilac usluga i pomoć turistima u mestu odredišta je inopartner Lord Tavel- 23 boulevard Saint Martin, Paris.