Pariz

Pariz
Sanja Travel Ponuda
Nova godina

sanjatravel.rs1 104 150x150 Pariz sanjatravel.rs2 103 150x150 Pariz sanjatravel.rs3 104 150x150 Pariz sanjatravel.rs4 101 150x150 Pariz

Pariz, poznatiji kao grad svetlosti, jedan je od vodećih gradova Evrope, kako u oblasti biznisa tako i u oblasti kulture. Takođe jedan od omiljenih gradova svih vremena među turistima. Jako puno stvari vezuje se za ovaj grad – moda, grandiozni spomenici i znamenitosti, romantične šetnje duž Sene, kafići gde se umetnici sreću – i sve priče vezane za ovaj grad su istinite. Pariz je dom mnogih legendarnih znamenitosti, kao što su Ajfelov toranj ili Luvr. Međutim, najbolji deo posete gradu postaje kada šetate ulicama Pariza i pronalazite male, divne restorane, prodavnice, suvenirnice, butike svetski poznatih dizajnera ili jednostavno kada šetate pored Sene sa vašom voljenom osobom. Bez obzira šta radite, Pariz će vas sigurno očarati i biće vam doživotna uspomena.

 

Ajfelova kula (Toure Eiffel) - Nezaobilazno mesto svih onih koji maštaju o gradu svetlosti. Može se slobodno reći da Ajfelov toranj glavni simbol Pariza. Visina od 300 m omogućava na njegov vrh bude vidljiv iz svih delova grada. U vreme kada je izgrađen, u 19. veku, bio je najviša građevina u svetu. Ima tri nivoa, pa se do drugog možete popeti peške, stepenicama, dok do samog vrha vozi lift u koji možete ući sa drugog nivoa ili krenuti od podnožja. Veličansten pogled koji se pruža na grad čini je nezaobilaznom stanicom putnika iz celog sveta.

Trijumfalna kapija (Arc de Triomphe) - Nalazi se na kraju avenije Jelisejska polja, u centralnom delu Trga Šarl de Gol Etual, odnosno kružnog toka odakle se zrakasto pruža dvanaest ulica. To se najbolje može videti sa vrha kapije, dokle se možete popeti uzanim stepeništem (234 stepenika) pošto Trijumfalna kapija nema lift. Naročito je zanimljiv pogled u večernjim satima, kada osvetljene ulice dolaze do izražaja, a njihovo zrakasto pružanje od trga podseća na zvezdu. Otuda i u nazivu trga reč zvezda - etoile (etual).

Nova Kapija (Grande Arche de la Defense) - Centralna figura u modernom i poslovnom delu grada, Defons, je definitivno savremena Kapija koja predstavlja i granicu između starog i novog dela grada. Projektovana je tako da se unutar nje nalazi poslovni prostor sa mnoštvom kancelarija, a njen spoljašnji izgled govori da je reč o novijoj građevini savremenih arhitektonskih rešenja. Nalazi se tačno naspram trga na kome je Trijumfalna kapija, pa se veoma lepo može videti i sa Trga Etual, a naročito sa vrha Trijumfalne kapije.

Luvr (Louvre) - Ako ne najpoznatiji, jedan je od najpoznatijih muzeja na svetu. Poseduje neverovatnu kolekciju umetničkih dela. Prvobitno je bio kraljevska palata, a krajem 18. veka je postao javni muzej. U zavisnosti od toga koliko detaljno želite da ga obiđete, dobro isplanirajte vreme kako biste se organizovali na najbolji način. Ne dozvolite da Luvr pamtite samo po Mona Lizi jer je on mnogo više od toga. Ukoliko nemate vremena za Luvr, svakako uvek je tu varijanta i da prošetate kroz ceo kompleks ispred zgrade muzeja, pored staklene piramide i kroz park koji se prostire u produžetku.

Trg Konkord (La place de la Concorde) - Zgodno ga je posetiti kad ste u blizini Luvra, idući ka njemu ili vraćajući se. Najveći je trg u Parizu, a tim ogromnim prostranstvom dominiraju dve fontane i egipatski obelisk iz Luksora. Nekada, za vreme Francuske revolucije, je nosio naziv Trg Revolicuje i na njemu se nalazila giljotina gde su pogubljeni i neki od poznatih ličnosti iz francuske istorije.

Bazilika Sveto srce (Sacre Care) - Posle Notr Dama, ovo je druga gotska građevina u gradu koja svojim izgledom pleni turiste koji je uvršćavaju u top deset mesta za posetiti u francuskoj prestonici. Zauzima središnje mesto na brdašcu Monmartr koje je poznato po mnogim umetnicima, naročito slikarima i muzičarima, boemska četvrt prepoznatljive atmosfere. Ne može se reći da li je lepša kad joj priđete ili dok je gledate iz podnožja okruženu travnjakom koji svojom bojom kontrastira belini kamena od koje je sagrađena. I ovde je moguće popeti se do balkona bazilike odakle se može videti panorama grada.

Mulen ruž (Moulen Rouge), na prvi pogled prepoznatljiv kao crvena vetrenjača, je svetski poznat kabare i noćni klub, u kome su nekada nastupali Frenk Sinatra i Edit Pijaf. Poznat je po raznovrsnim muzičkim predstavama i kan kanu. Nalazi se u lascivnoj četvrti Pigal i iako predstave nisu baš za svačiji džep, velike su gužve za karte.

Katedrala Notr Dam (Notre dame) - Ovo je najpoznatija katedrala u Parizu, a smatra se i jednom od svetski  najznačajnijih gotskih građevina. Ispred katedrale je plato ispod koga se nalazi kripta sa arheološkim muzejom Notr Dama. Unutrašnjost katedrale je poznata po velikim orguljama i nekoliko spektakularnih prozora (rozeta), ali i po zvonu o koje je udarao Kvazimodo, izmišljeni junak iz romana Viktora Igoa “Zvonar Bogorodičine crkve”.

Monparnas - Zgrada visoka 206 m, odakle se mogu napraviti fantastične fotografije Ajfelove kule, a i sam pogled na grad je prelep. Ujedno i najviša tačka sa koje možete uživati u panorami Pariza sa Ajfelovim tornjem.

Luksemburški park (Jardin du Luxembourg) - Ima veliku površinu, nešto više od 22 h sa velikim baštama i fontanama. Bio je u vlasništvu vojvode od Luksemburga po kome je dobio ime, a kasnije ga je kupila Marija Mediči. U to vreme je bio ukrašen u italijanskom stilu, mada je kasnije, kada je otvore za javnost, redizajniran više u francuskom stilu, ali se i tu nastojalo da se sačuva njegov originalni izgled. Parkom možete šetati, sesti na neku od klupa i stolica ili uživati u nekim od aktivnostima kao što su plovidba jezerom, jahanje konja i slično, što je deci posebno zanimljivo.

Most Aleksandar III - Iako samo od jedan od tridesetak mostova koji spajaju levu i desnu obalu Sene u Parizu, ovaj most se smatra najlepšim od svih mostom. Podignut je u čast francusko-ruskog prijateljstva, a njegovoj lepoti i velelepnosti doprinose četiri stuba visine 14 m čiji su vrhovi pozlaćene statue za koje se veruje da čuvaju most. Još jedan od mnogobrojnim detalja i ukrasa su Nimfe Sene i pozlaćeni grb Francuske koji se nalazi na sredini mosta.

 

Okolina Pariza

 

Versaj (Versailles), kraljevska palata, se nalazi na 24 km jugozapadno od Pariza. Versaj je poznat po svom velepnom vrtu sa fontanama i jezerom kao i mnoštvu impozantnih prostorija u samom dvorcu uređenih u baroknom kitnjastom stilu. Dvorac Versaj potiče iz perioda Luja XIV, a posebno mesto u njemu zauzima poznata dvorana sa ogledalima gde je potpisan Versajski sporazum kojim je završen Veliki rat.

Diznilend se nalazi na 35 minuta vožnje od Pariza i predstavlja jedini Diznijev zabavni park na teritoriji Evrope. Sastoji se iz dva dela: Diznijevog studija gde možete videti kako se stvaraju Diznijevi filmovi i Diznijev park sa brojnim atrakcijama i aktivnostima za decu i roditelje. Pored bajkovitog sveta iz Diznijevih crtanih filmova, u Diznilendu ćete imati priliku da sretnete i mnoge Diznijeve junake, da se sa njima fotografišete i uživate u zabavnim vožnjama ovog sveta fantazije.

P  A  R  I  Z

- Grad svetlosti -

Prag – Krstarenje Vltavom - Pariz – Dvorac Versaj – Krstarenje Senom - Diznilend - Muzej Luvr – Minhen – Dvorac Nimfenburg

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. dan BEOGRAD – NOVI SAD

Polazak oko 20:00 časova sa perona glavne  autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice i iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21:00 čas (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu.

 1. dan PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana, Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog izleta  vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Nakon obilaska slobodno vreme. U večernjim časovima polazak za Pariz. Noćna vožnja kroz Nemačku prema Parizu.

 1. dan PARIZ

Dolazak u Pariz u podnevnim časovima. Panoramski obilazak Pariza: Trg Republike, Vandom, Trg Konkord, čuvena avenija Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Trg Trokadero, Ajfelova kula, Marsova polja, Dom Invalida, Vojna akademija, Palata Rojal, Gradska kuća, Parlament, Latinska četvrt, Sorbona, Panteon, veličanstvena katedrala Notr Dam. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 1. dan PARIZ – DVORAC VERSAJ – KRSTARENJE SENOM – PARIZ

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do velelepnog dvorca Versaj iz XVI veka, u kome je bila rezidencija kralja Luja XIV, koga su nazivali – Kralj Sunca. Obilazak dvorca i šetnja predivnim parkom. Nakon obilaska povratak u Pariz. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – romantična vožnja brodom po Seni.  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan PARIZ – DIZNILEND – PARIZ

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do čuvenog zabavnog parka Diznilend – nezaboravni provod u zemlji mašte i crtanog filma. Povratak u Pariz u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan PARIZ – LUVR

Doručak. Napuštanje hotela. Obilazak grada - Monmartr – boemska četvrt i poseta prelepoj crkvi Sakr Ker (Sveto Srce)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta u Luvr - jednog od najčuvenijih, najstarijih i najbogatijih muzeja na svetu. Obilaze se Da Vinčijeva “Mona Liza”, Velika galerija sa delima italijanskim majstora, galerija „Mediči“ sa Rubensovim remek-delima, sala francuskih majstora, “Miloska Venera”...Kratka šetnja vrtom obližnje Kraljevske palate (Palais Royal), sagrađene po nalogu kardinala Rišeljea, poklonjene potom kralju, u kojoj se danas nalazi sedište Državnog saveta Francuske. U večernjim časovima polazak za Minhen. Noćna vožnja kroz Francusku i Nemačku prema Minhenu.

 1. dan MINHEN - DVORAC NIMFENBURG

Dolazak u Minhen u prepodnevnim časovima. Pešačko razgledanje Minhena: crkva Sv. Petra – najstarija  crkva u Minhenu, Ženska crkva, Kraljevska palata, Nacionalna opera, Karlov trg, crkva Sv.Mihaila, veliki bazar, Marienplac...Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska dvorca Nimfenburg – letnje rezidencije dinastije Vitelsbah (odlazak gradskim prevozom)...U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Nemačku, Austriju i Mađarsku prema Beogradu.

 1. dan NOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd (na dolazne perone)  u prepodnevnim časovima.

Paket aranžman  / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci

 

Termin putovanja

Hotel

Ukupna cena po osobi 

10.11. – 18.11.2018.

Hotel 3* Prag / Hotel 2* Pariz

Specijalna ponuda 

219 eur 

239 eur 

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu ProCredit banke na dan uplate. Cena iz tabele je u evrima.

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Pragu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • smeštaj u Parizu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 2* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Prag - Hradčani i pešačko razgledanje centra grada, Pariz – Monmart i panorama grada, Minhen)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe
 • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS )

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €) – 10 € (osobe od 18 – 69 god.), 7 € (deca od 0 – 17,99 god.), 19 € (osobe od 70 – 84 god.)
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu u iznosu od 1 euro po osobi dnevno (plaća se na recepciji hotela)

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Vožnja brodom Vltavom – 10 € odrasli / 5 € deca
 • Krstarenje Senom – 15 € odrasli / 10 € deca
 • Dvorac Versaj (sa ulaznicom za dvorac) – 40 € odrasli / 30 € deca (Za polaske 12.04. i 26.04. ulaznica za vrtove Versaja nije uključena u cenu i plaća se na licu mesta 9 € odrasli / 7 € deca)
 • Muzej Luvr (rezervacija, ulaznica, usluge lokalnog licenciranog vodiča) - 45 € odrasli / 30 € deca
 • Diznilend (sa ulaznicom za zabavni park) – 80 € odrasli / 70 € deca
 • Dvorac Nimfenburg (sa ulaznicom) – 20 € odrasli / 15 € deca

  PARIZ

  4 DANA / 3 NOĆENJA

PAKET ARANŽMAN : AVIO PREVOZ + TRANSFER + SMEŠTAJ + RAZGLEDANJE

1.DAN (30.12.2018. nedelja ) PARIZ

Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Pariz je u  06:35h (let JU 310 kompanijom Air Serbia ), a vreme sletanja na pariski aerodrom je u 09:15h prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i pasoške kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera na srpskom jeziku  i odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Opera, trg Konkord, Jelisejska polja, Trijumfalna kapija, Ajfelova kula, Latinski kvart, Panteon, Notr Dam… (u zavisnosti od saobraćajnih uslova). Nakon razgledanja smeštaj u hotel (posle 15.00h prema hotelskim pravilima). Slobodno posle podne za individualna razgledanja i aktivnosti.  NOĆENJE.

2.DAN (31.12.2018.  ponedeljak ) PARIZ

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam predlažemo da iskoristite vreme i individualno posetite muzej  Luvr koji će Vas ostaviti bez daha. U večernjim satima doček najluđe noći na pariskim ulicama i trgovima (individualno). Srećna Nova godina !!! NOĆENJE.

3.DAN (01.01.2019. utorak ) PARIZ  

DORUČAK. Slobodan dan u gradu svetlosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska za Versaj - najluksuzniju kraljevsku palatu Evrope, obilazak glavnog dvora sa najbogatijom zbirkom umetničkih dela, Dvorana ogledala... Povratak u Pariz. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti.  NOĆENJE.

4.DAN (02.01.2019. sreda ) PARIZ

DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Parizu  do sastanka sa vodičem, a mi Vam preporučujemo  da ga provedete  u najatraktivnijem evropskom zabavnom parku Diznilend (individualno). Organizovan transfer do aerodroma (u dogovoru sa lokalnim predstavnikom). Predviđeno poletanje aviona (let JU 315) za Beograd je u 20.35h. Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 22.55 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije). Kraj programa.

       CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U

POLAZAK


Hotel IBIS PARIS LA DEFANSE CENTRE 3*

 

30. Decembar

SPECIJAL    499 €

doplata za jednokrevetnu sobu 149

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio-prevoz na relaciji Beograd-Pariz-Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia, transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi tri  noćenja sa doručkom u Parizu u hotelu 3*, obilaske prema programu putovanja, asistenciju lokalnog predstavnika INOPARTNERA na srpskom jeziku, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), sve avio takse 143.90 € (16.94 € taksa Bgd aerodroma, 53.50€ taksa aerodroma Charles de Gaulle u Parizu, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YQ taksa koja trenutno iznosi  68 € - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama). Deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu, fakultativne izlete (neophodan minimum od 15 putnika u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

POPUSTI I DOPLATE: Rezervacija 1/1 soba je moguća isključivo NA UPIT. Deca do 2 godine plaćaju 30 imaju besplatan smeštaj u zajedničkom ležaju, NEMAJU mesto u avionu i autobusu, nemaju ishranu u hotelu. Deca  od 2-12 godina  po ovom programu ne ostvaruju popust.

FAKULTATIVNI IZLETI: (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Versaj 70 € (Cena uključuje transfer autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika, uslugu asistencije vodiča i ulaznicu). Minimalan broj prijavljenih putnika za izvođenje fakultativnog izleta je 15 putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika od predviđenog broja,  organizator izleta zadržava pravo ponuditi više, korigovane cene koje putnici nisu u obavezi da prihvate;  individualne troškove. Izvršilac usluga i pomoć turistima u mestu odredišta je inopartner Lord Tavel- 23 boulevard Saint Martin, Paris.