Italija

Italija
Sanja Travel Ponuda
Nova godina
 

sanjatravel.rs2 109 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs3 112 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs4 109 150x150 Gradovi Italije

 

 

 

Venecija  (“Kraljica Jadrana", "Nevesta mora", "Grad mostova", "Grad vode") ili već kako god je zvali, izgrađena  na 118 malih ostrva u laguni , sa kanalima umesto ulica, sa nizom crkava i palata prvorazredne vrednosti, koji predstavljaju jedinstven urbani sklop -  jednostavno je  grad koji morate videti i doživeti u svoj njegovoj intrigantnosti. Zbog svega toga Venecija i njeni kanali proglašeni su spomenikom Svetske baštine UNESKO-a.

Znamenitosti

Bazilika sv. Marka dominantna je građevina na istoimenom trgu. Svakako spada među najlepše i najzanimljivije svetske crkve, a pažnju privlači svojim posebnim izgledom.
Bazilika je izgrađena još početkom IX veka, a otada je mnogo puta rušena, građena, nadograđivana i menjana. Prema davnoj priči, mala kapela je počela da se gradi 829. godine u čast sv. Marka, čije su ostatke iz Egipta prokrijumčarili venecijanski trgovci. Telo su preneli u bačvi s usoljenim svinjskim mesom, kako bi prošli pokraj muslimanskih stražara. Navedeni događaj prikazan je na jednom od mozaika na ulazu u baziliku.
U X veku usledili su nemiri usmereni protiv nepopularnog dužda Pietra Candiana IV., kada je kapelica spaljena. Ali ubrzo je i obnovljena, da bi u XI veku dobila oblik sličan današnjem.


Most Rialto (Ponte di Rialto) jedna je od glavnih znamenitosti Venecije, a među brojnim mostovima koji premošćuju venecijanske kanale, upravo je on najpoznatiji i najznačajniji.
Na tom mestu postojao je pontonski most još od kraja XII veka, a ubrzo je bio zamenjen drvenom verzijom. Usledilo je nekoliko 'novih' drvenih verzija, da bi se u XVI veku javila ideja o kamenom mostu. Izgradnja je trajala tri godine, od 1588. do 1591., a graditelj je imao vrlo prikladno ime - Antonio da Ponte (Antonijo od Mosta). Da bi dobio posao izgradnje mosta, on je morao pobediti velike arhitekte poput Palladia, Sansovina, čak i Michelangela. Nakon što je most sagrađen, neki arhitekti su tvrdili da se most u takvom obliku ne može održati i da će se srušiti, u čemu ih je vreme opovrgnulo.

Rialto je vekovima bio jedini način da pređete Canal Grande pešice, sve dok sredinom XIX veka nije sagrađen Ponte dell'Accademia. I danas su tek četiri mosta na Canal Grandeu, s time da je najnoviji, Ponte della Costituzione, dovršen nedavne 2008. godine.

Most uzdaha jedan je od mnogih mostova u Veneciji, a ubraja se među najpoznatije od njih. Venecija je grad romantike, pa tako legenda kaže da je most dobio ime dobio po uzdasima zaljubljenih koji bi se onde poljubili za zalaska sunca. Istina je, ipak, ponešto drukčija i tužnija.
Kad brodom prilazite Veneciji, mnoge građevine vam zaokupljaju pažnju, a Santa Maria della Salute jedna je od upečatljivih vizura. Onako smeštena na mestu gde se Canal Grande stapa sa zalivom sv. Marka, dočekuje putnike i kao da im na najbolji način svedoči o raskoši Venecije, jer ako vas ovakav prizor čeka na samom dolasku, što li se tek skriva u Gradu?!

okolina Lido di Jesolo

V E N E C I J A

sa uključenom posetom Trstu i Palmanovi

i fakultativnoj poseti Padovi i Veroni

5 DANA – AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz i smeštaj

Venecija  (“Kraljica Jadrana", "Nevesta mora", "Grad mostova", "Grad vode") je  izgrađena  na 118 malih ostrva u laguni, sa kanalima umesto ulica, nizom crkava i raskošnih palata i iako danas predstavlja jedinstven urbani sklop – svaki njen kutak priča priču davnih vremena moći i bogatstva. Ovo je grad zaljubljenika u umetnost i lepotu, ona je grad romantičara.

1.DAN putovanje (četvrtak ): BEOGRAD – TRST   

Sastanak grupe u 21.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska  u 22.00h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN( petak ): TRST – okolina  LIDO DI JESOLO

Dolazak u Trst u prepodnevnim satima. Odlazak na informativno razgledanje grada - pešačka tura (Ponte Roso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim satima i odlazak   u  jedan  od poznatijih  šoping centara u Evropi -  Palmanova.  U poslepodnevnim časovima nastavak putovanja i  smeštaj u hotelu u okolini Lido di Jesolo ili Venecije. NOĆENJE.

3.DAN(subota ): okolina  LIDO DI JESOLO – PADOVA  – VERONA  –  okolina LIDO DI JESOLO

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti a mi Vam preporučujemo  fakultativni izlet za posetu i uživanje u renesansnim gradovima  Padovi (Trg Prato dela Vale, bazilika Sv. Antonia, spomenik Gatamelata, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe)  i Veroni gradu čuvenom po najpoznatijoj legendi Romea i Julije (Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća,  Julijin balkon) . Povratak u hotel. NOĆENJE.

4.DAN(nedelja ): okolina LIDO DI JESOLO  – VENECIJA  – BEOGRAD

DORUČAK. Napuštanje hotela posle doručka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Veneciju – (odlazak do luke Punta Sabioni i vožnja brodom do trga Sv. Marka. Razgledanje grada  - pešačka tura - trg Sv. Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdaha…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti…   U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Povratak u Lido. Polazak za Beograd u poslepodnevnim  satima. Noćna vožnja kroz Sloveniju  i Hrvatsku.

5.DAN putovanje (ponedeljak ): BEOGRAD 

Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 06.00.časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ).

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

POLAZAK  

Hotel 3*

15, 22, 29. novembar

PROMO*  79 €

89 €

06, 13, 20.  decembar

PROMO*  79 €

89 €

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi dva  noćenja sa doručkom u hotelu 3* u  okolini Lido Di Jesola, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove, ostale nepomenute troškove i   obaveznu gradsku komunalnu taksu isključuvo za hotele u mestu Oderzo, Monastier Di Treviso,   okolina Lido di Jesola  - za hotele sa 3* - 1.60 € dnevno po osobi,  za hotele sa 4* - 1,80  € dnevno po osobi,  plaća se na recepciji hotela. Napomena : Ukazujemo da odluku o placanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opstina pojedinacno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike  da to imaju  u vidu.  

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Venecija (25 €) odrasli  /20 € deca do 11,99,god,povratna karta, Padova  i Verona  (25 €) odrasli  /20 € deca do 11,99,god . Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera), i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner

V E N E C I J A

Sa uključenom posetom  Trstu i šoping centru Palmanovi

5 DANA  / 2 NOĆI – AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz i smeštaj

1.DAN putovanje (29.12.2018 subota ) BEOGRAD – TRST   

Sastanak grupe u 18.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska   u   19.00 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN(30.12.2018 nedelja ) TRST – LIDO DI JESOLO (okolina) 

Dolazak u Trst u prepodnevnim satima. Odlazak na informativno razgledanje grada - pešačka tura (Ponte Rosso, San Antonio Nuovo, srpska crkva Sv. Spiridona, trg ujedinjenja Italije…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Sastanak grupe na dogovorenom mestu u podnevnim satima i odlazak   u  jedan  od poznatijih  šoping centara u Evropi -  Palmanova.  U poslepodnevnim časovima nastavak putovanja i  smeštaj u hotel u okolini Venecije ili okolina Lido di Jesola . NOĆENJE.

3.DAN(31.12.2018. ponedeljak  )  LIDO DI JESOLO (okolina) –PADOVA-  VENECIJA  -LIDO DI JESOLO (okolina)

DORUČAK. Slobodno vreme za individulane aktivnosti ili  mogucnost organizovanja fakultativogi izleta za posetu renesansnoj  Padovi (Trg Prato dela Vale, bazilika Sv. Antonia, spomenik Gatamelata, kapela Skrovenji, Palata pravde, trg Erbe) .  U poslepodnevnim satima odlazak na   fakultativni izlet za Veneciju – (odlazak do luke Punta Sabbioni i vožnja brodom do trga Sv. Marka (uz doplatu). Razgledanje grada  pešice - trg Sv. Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja,…). Slobodno vreme za individualne aktivnosti I individualni doček Nove Godine.  SREĆNA NOVA GODINA!!!!  U dogovoreno vreme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Povratak u hotel. NOĆENJE.

4.DAN(01.01.2019. utorak ) LIDO DI JESOLO (okolina) –TREVISO – VERONA - LIDO DI JESOLO (okolina) -BEOGRAD      

DORUČAK. Napuštanje hotela posle doručka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti  ili fakultativni izlet za Treviso  i Veronu: katedrala Duomo, Palazzio dei Trecento, ulica Calmaggiore, u Trevisu  i grad Romea i Julije: Trg Bra, Arena, Gospodski trg, palata i grobnica porodice Skalideri, Romeova kuća,  Julijin balkon... Polazak za Beograd u večernjim satima . Noćna vožnja kroz Sloveniju  i Hrvatsku.

5.DAN putovanje (02.01.2019. sreda ): BEOGRAD    

Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u jutarnjim časova (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ).

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

POLAZAK  

Hotel 3*

          29. decembar  

  SPECIJAL 99 €

109 €

*BROJ SOBA PO SPECIJALNOJ PONUDI  JE OGRANIČEN!!!!!!!

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj  u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi dva  noćenja sa doručkom u hotelu 3* u  okolini Lido Di Jesola, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, individualne troškove, ostale nepomenute troškove i   obaveznu gradsku komunalnu taksu isključuvo za hotele u mestu Oderzo, Monastier Di Treviso,   okolina Lido di Jesola  - za hotele sa 3* - 1.60 dnevno po osobi,  za hotele sa 4* - 1,80  dnevno po osobi,  plaća se na recepciji hotela. Napomena : Ukazujemo da odluku o placanju i visini obavezne gradske komunalne takse donosi svaka opstina pojedinacno, te su ove odluke promenljive , te molimo putnike  da to imaju  u vidu.  

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Venecija (25 €)- povratna karta, Padova (15 €) , Treviso i Verona  (25 €) . Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera), i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner Turismo Italia .

Italija
Sanja Travel Ponuda
Nova godina
 

sanjatravel.rs2 110 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs3 113 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs4 110 150x150 Gradovi Italije

TOSKANA je jedna od najromantičnijih regija Italije. Idealna je turistička destinacija za ljubitelje umetnosti koji pri tom vole da uživaju i u sporom ritmu countryside i vinskog turizma. Brežuljci pod vinogradima uobičajeni su pejzaž ove regije; gde god da krenete, sa obe strane puta prostiru se nepregledni vinogradi, tako da je odmah jasno zbog čega je Toskana jedna od najpopularnijih vinskih regija na svetu. Osim jako duge tradicije, koja seže još u doba Starog Rima, Toskana je čuvena i po nekoliko svetski priznatih vinskih oblasti – Chianti, Brunello di Montalcino i Vino Nobile di Montepulciano. Inače, više od 80% proizvodnje u Toskani čine crvena vina, po kojima je ona i postala slavna, a glavna sorta je sangiovese, koja se javlja u različitim lokalnim verzijama.

Obiđite neke od najlepših gradova Toskane. Doživite remek dela Mikelanđela, Leonarda, Donatela, Makijavelija u Firenci, čuveni centralni trg gde se održava „palio“- trka konja u Sijeni, poznate tornjeve u San Điminjanu, čuveni gradić Luku....

 

Grad umetnosti Firenca, nalazi se u Toskani, na obali reke Arno, i nezaobilazna je destinacija za sve one koji žele da osete duh renesanse. Tokom XIV i XV veka; Firenca je bila centar evropske kulture i umetnosti, a duh prošlosti se i danas može osetiti na gradskim ulicama i u galerijama.
Kada se uđe u Firencu prvo što upada u oči je velinčanstvena katerdrala Duomo  nalazi se u samom centru grada. Katedrala je posvećena Bogorodici, a njen zvonik Kampanile osmislio je Đoto "otac renesanse" : Temelj joj je u obliku cveta pa se zato zove i "Santa Marija del Fjore". Sa vrha katedrale pruža se fenomenalan pogled na ceo grad. Glavni gradski trg, Pjaca dela Sinjori ili Trg vlasti, jedan je od najlepših trgova na svetu, a na njemu se nalazi Stara gradska kuća, Palaco Vekio.

Bolonja- smestena na raskrsnici između severa i juga na prelazu iz severne ka središnjoj Italiji, Bolonja je uvek bila strateski dobro pozicionirana. Zato i ne čudi što spada u jedne od većih gradova Italije sa 380 000 stanovnika je sedma po veličini. Glavni je grad istoimenog okruga i pokrajine Emilije-Romanje, a najpoznatija je po najstarijem univerzitetskom centru u Evropi, Bolonjskom univerzitetu.
Pored najstarijeg univerziteta, Bolonja je i veliko industrijsko sedište prehrambene, ponaročito industrije testenina po kojima je Italija i italijanska kuhinja prepoznatljiva(čuveni sos za spagete Bolonjeze) i elektronske industrije.

Krivi toranj u Pizi - jedan od najprepoznatljivijih italijanskih simbola 

Katedrala, toranj, najveća krstionica u Italiji i fontane jednostavno ostavljaju bez reči; takvu arhitekturu teško ćete videti na bilo kom drugom mestu, pogotovo ako uzmete u obzir to da je najveći deo tih dela izgrađen u 12. ili 13. veku, u vreme prosperiteta, kad je Piza bila uz rame s Đenovom i Firencom. Sam Krivi toranj, koji je u stvari zvonik Katedrale, građen je skoro dva veka. Ima sedam spratova i isto toliko crkvenih zvona. Pošto se celo ovo područje nalazi na tlu koje je veoma nepogodno za takvu gradnju, počeo je da tone i nikad nije postao uspravan, kako je prvobitno bio zamišljen.

Toskana - Cinque Terre

 5 dana / 2 noći

TERMINI: 09.11.2018.

LAST MINUTE CENA  99 eur 

 

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
* prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili duble decker,klima,audio/video oprema) na relacijama navedenim u programu
* smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u Montekatiniju ili nekom drugom mestu u okolini Firence-Barberino di Mugello..., u 1/2 i 1/2+1 sobama

* obilaske prema programu (Bolonja – panorama grada)
* troškove organizacije i vođenja aranžmana
* usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja


CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

*obaveznu boravišnu taksu u Montekatiniju, plaća se na recepciji 1 € po noći.
* ulaznice i fakultativne izlete
* individualne troškove 
* putno osiguranje 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA
Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene):

 

* Firenca – 25€

Cinque Terre (Ćinkve Tere) / Piza - 35

T O S K A N A

Sa uključenom  posetom  BOLONJI,  Fakultativno FIRENCA, SIENA-SAN ĐIMINJANO –PIZA – LUKA

6 DANA 3 NOĆI - AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje Bolonje

1.DAN putovanja  (29.12. subota) :  BEOGRAD – BOLONJA.

Sastanak grupe u 15.45 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska  u 16.30 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN(30.12. nedelja)  : BOLONJA - MONTEKATINI TERME.

Dolazak u Bolonju - jedan od najzanimljivijih i najlepših gradova, jedini na svetu čiji je centar  istorijski grad, grad kolonada, veličanstvenih palata, duge akademske tradicije. Panoramski obilazak: Trg Maggiore, fontana Nettuno, bazilika San Petronio, tornjevi Asineli i Garizenda... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, oko 13 časova predviđen polazak za Montecatini Terme. Dolazak u Montecatini Terme i smeštaj u hotel posle 15 časova (po hotelskim pravilima). Slobodan dan za šetnju i individualne aktivnosti. NOĆENJE.

  1. DAN (31.12. ponedeljak) : MONTEKATINI TERME - FIRENCA - MONTEKATINI TERME.

DORUČAK. Fakultativno celodnevni izlet za Firencu. Razgledanje grada-pešačka tura: Palazzo Medici, Santa Maria del Fiore, Duomo e Battisterio, Basilica della Santissima Annunziata, Basilica Santa Croce, Casa di Dante, Biblioteca Nazionale, Ponte Vecchio…) Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu umetnosti. Povratak u Montekatini terme u popodnevnim  časovima. Mogucnost fakultativnog prevoza do centra Firence u 21.00 i organizovani povratak u 01.00 h. Individualni doček Nove Godine.  SREĆNA NOVA GODINA! NOĆENJE.

4.DAN (01.01. utorak)  : MONTEKATINI TERME – SIENA - SAN ĐIMINJANO - MONTEKATINI TERME.

DORUČAK. Celodnevni fakultativni obilazak Toskane - Siena,  rodno mesto Svete Katarine - San Domenico, Casa di Santa Caterina, Piazza del Campo Duomo e Battisterio... nestvarni San Gimignano – poznat po brojnim srednjevekovnim tornjevima. Šetnja starim jezgrom i vijugavim uličicama ovog prelepog gradića smeštenog u pokrajini Chianti - poznatoj po istoimenom vinu. Povratak u Montecatini Terme u večernjim satima. NOĆENJE.

  1. DAN (02.01. sreda) : MONTEKATINI TERME – PIZA – LUKA - MONTEKATINI TERME – BEOGRAD.

DORUČAK. Odjava iz hotela.Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska za Srbiju oko 16 časova, a mi Vam preporučujemo fakultativni izlet Piza i Luka. Piza – jedna od glavnih luka renesansnog doba i glavna suparnica Đenovi za prevlast nad Ligurijskim morem: Duomo, Torre Pendente,Piazza dei Miracoli. Nastavak vožnje ka Luki - jednom od najlepših gradova Toskane: Piazza dell Anfiteatro, Piazza Napoleone, Duomo di San Martino, rodna kuća Đakomo Pučinija… Slobodno vreme. Povratak u Montecatini Terme po ostatak grupe i polazak za Srbiju oko 16 časova. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti…

  1. DAN putovanja (03.01 četvrtak): BEOGRAD.

Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je oko 06.00h ujutru (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

POLAZAK

Hotel 3*

29. decembar

   SPECIJAL  129€

149€

*BROJ SOBA PO SPECIJALNOJ PONUDI  JE OGRANIČEN!!!!!!!

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri  noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Montecatini Termama, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu - za hotele sa 4* - 2 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* - 1 € dnevno po osobi,   plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI(cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Izlet Firenca  - 25 €,  prevoz za Firencu (31.12.) 10 ,   Izlet za Sienu i San Gimignano - 30 €, Izlet za Pisu i Luku -25 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 30 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera), i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. 

Italija
Sanja Travel Ponuda
Nova godina

sanjatravel.rs1 116 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs2 111 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs3 114 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs4 111 150x150 Gradovi Italije

 

RIMfatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.

 

Napulj  - "Videti Napulj i umreti" čuvena je izreka koja se pripisuje velikom nemačkom piscu Geteu, kojom je hteo da dočara lepotu grada na jugu Italije.
Napulj je prema broju stanovnika treći po redu grad na "Čizmi", odmah posle Rima i Milana.
Ovo je grad bogate gastronomije i još bogatije istorije. Nekoliko manje poznatih a vrlo zanimljivih činjenica o Napulju:

1. Napulj je star najmanje 2.800 godina. Pre tačno toliko, na njegovom mestu osnovana je grčka kolonija Partenopa.
2. Današnji italijanski naziv Napoli potiče od grčke reči Neapolis što u prevodu znači "novi grad".
3. Istorijski centar grada sa 1.700 hektara najveći je istorijski centar nekog evropskog grada. UNESCO ga je odavno stavio na svoju listu.4. Pica Margarita ime je dobila po kraljici Margariti, koja je grad posetila 1889. godine i poželela da proba neki napuljski specijalitet. Na Margariti su vidljive boje italijanske zastave – zelenu daje bosiljak, sir (mocarela) belu, a sos od paradajza crvenu.
5. Prva piceria na svetu, Antica Pizzeria Port'Alba otvorena je 1830. godine u Napulju.
6. Napulj je bio deo Rimskog carstva, ali po smrti poslednjeg cara Romula Avgusta, grad je prešao u ruke Varvara.
7. Napulj možemo nazvati i gradom crkava, s obzirom na to da se na njegovom području nalazi 448 bogomolja.
9. U gradu se nalaze tri dvorca: Castel Sant'Elmo, Castel dell'Ovo i najpoznatiji Castel Nuovo.
10. Grad je kroz istoriju bio pod vlašću Španaca, Austrijanaca i Burbona, a tek je 1860. postao i do danas ostao deo Italije.
11. Žičara u Napulju jedna je od najdužih svetskih linija, a godišnje preveze više od 10 miliona ljudi.
12. U blizini grada nalazi se aktivni vulkan Vezuv, ispod kog živi 600 hiljada ljudi. U slučaju jake erupcije, većina njih ne bi preživela.
13. Nekoliko kilometara dalje, nalazi se Pompeja, grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine pre Hrista. Danas je turistička atrakcija.

 

Tivoli , istorijski gradu u oblasti Lacio najpoznatijem po Villi d’Este – palati sa očaravajućim baštama, fontanama i ruševinama srednjevekovne Ville Adriana...

 

Vatikan , izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelandjela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. 

     R  I  M

sa fakultativnom posetom Pompeji i Napulju

    6 DANA / 3 NOĆI – AUTOBUSOM  

   Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada

 

   RIM, fatalni „večni grad“ je poseban po mnogo čemu. Krasi ga bogata istorijska prošlost puna uspona i padova, zamršenih priča i još neobičnijih raspleta sa najmanjom državom na svetu gde se mnogo puta krojila sudbina sveta. Rim je grad mode, glamura, otmenosti, nasmejanih ljudi i upečatljivih prizora. Za potpuno “rimski” doživljaj obavezan je espresso,  pasta i novčić za sreću bačen preko desnog ramena u Fontanu di Trevi. Zbog svoje izuzetno prijatne umereno-mediteranske klime, atraktivan je tokom cele godine.                           

                                                                                                                                  

  1. DAN (Utorak): BEOGRAD - RIM

Sastanak grupe u 14.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska  u 15.00 h.Dnevno – noćna vožnja autobusom kroz Hrvatsku i Sloveniju  sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i carinskih formalnosti.

  1. DAN (Sreda) : RIM

Dolazak u “večni grad” u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom: Termini, Crkva Santa Marija Madjore, Koloseum, Trg Venecija, Trg Republike, Via Veneto, Kampidoljo, Trg Barberini, Crkva Sv. Petra, Tvrdjava Sv. Andjela... Nakon razgledanja smeštaj u hotel. Po dogovoru sa vodicem odlazak na informativno pešačko razgledanje grada Trg Naroda, Španski trg, Fontana di Trevi, Trg Navona,...Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti . NOĆENJE.

  1. DAN (Četvrtak) : RIM –TIVOLI –RIM

DORUČAK. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Tivoliju, istorijskom gradu u oblasti Lacio najpoznatijem po Villi d’Este – palati sa očaravajućim baštama, fontanama i ruševinama srednjevekovne Ville Adriana...  NOĆENJE.

  1. DAN (Petak): RIM - POMPEJA - NAPULJ – RIM

DORUČAK. Fakultativni izlet za Pompeju i Napulj. Poseta najočuvanijem rimskom nalazištu koje je vekovima bilo skriveno ispod 5 metara pepela nakon erupcije vulkana Vezuv. Nastavak izleta do “Grada Pesme”- Napulja. Slobodno vreme.  Povratak u Rim. NOĆENJE.

  1. DAN (Subota) : RIM – VATIKAN – RIM - BEOGRAD

DORUČAK. Odjava iz hotela i slobodno vreme u Rimu za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima i čuvenoj Sikstinskoj kapeli: Izgradnja danas najpoznatijeg svetskog muzeja, započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku. Najpoznatiji deo je svakako, Sikstinska Kapela. Kapela je oslikana radovima Botičelija, Perudjina… Godine 1511. Mikelandjelo Buonaroti, oslikava tavanicu sa motivima iz Starog zaveta i iznad oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećene Sv. Petru, gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi i čuvena Pijeta, delo Mikelandjela. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji  je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. Oko 21.00 h je predvidjen polazak za Beograd.  Noćna vožnja preko Slovenije  i Hrvatske.

  1. DAN (Nedelja) : BEOGRAD

    Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u podnevnim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

Termini

   Hotel 3 * /centar/

20. novembar

Promo 135 €

145 €

18. decembar

Promo 135 €

145 €

                                 *BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!!

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi tri noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Rimu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 4* - 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* - 4 € dnevno po osobi,   plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama:    :    Pompeja i Napulj - 59 € odrasli / deca do 12 godina 49 € , Vatikanski muzeji  45 €  odrasli / deca do 12 god 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti  u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak  do muzeja  gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji,  Tivoli - 25 €. odrasli /  deca do 12 god  20 € . Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.                                                     

 R I M

5 DANA  / 4 NOĆENJA

PAKET ARANŽMAN : AVIO PREVOZ + TRANSFER + SMEŠTAJ + RAZGLEDANJE

1.DAN. putovanja ( 29.12.2018.subota ) BEOGRAD-RIM.

Sastanak putnika na aerodromu «Nikola Tesla» dva sata pre poletanja aviona. Vreme poletanja aviona za Rim je u  07:00 h (let JU 530  kompanijom Air Serbia ), a vreme sletanja na rimski aerodrom je u 08:35h prema objavljenom redu letenja za sve polaske. Po završetku carinskih formalnosti i pasoške kontrole, organizovan transfer u pratnji predstavnika inopartnera (na srpskom ili hrvatskom jeziku)  i odlazak na panoramsko razgledanje grada: Termini, Crkva Santa Maria Madjore, Koloseum, Trg Venecija, Trg Republike,via Veneto, Kampidoljo, Trg Barberini, Crkva Sv. Petra, Tvrdjava sv. Andjela...Nakon razgledanja smeštaj u hotel (posle 15.00h prema hotelskim pravilima). U popodnevnim časovima  odlazak na pešačko razgledanje grada (u trajanju oko 2.5h): Trg Naroda, Španski trg  Fontana di Trevi, Trg Navona... Individualan povratak u hotel i ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

2.DAN (30.12.2018. nedelja )  RIM.  

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja  fakultativnog izleta  Antički Rim  koji uključuje obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima :  Koloseum - najveći rimski amfiteatar , brežuljak Palatino i Forum - simbol antičkog Rima. Odlazak na razgledanje je peške ili metroom, povratak individualan. NOĆENJE.

3.DAN (31.12.2018. ponedeljak ) RIM.

DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vatikanskim muzejima (obavezna prijava i uplata prilikom rezervacije). Izgradnja najpoznatijeg svetskog muzeja i najmanje države na svetu  započeta je u vreme Pape Julija II u XVI veku i njen najlepši deo je Sikstinska Kapela. Veliki Mikelandjelo Buonaroti oslikava tavanicu motivima iz Starog zaveta , a iznad Oltara fresku Strašni Sud. Iz Kapele put vodi u unutrašnjost najveće crkve na svetu, posvećenu Svetom Petru gde se nalaze njegovi posmrtni ostaci. Unutar crkve se nalazi još jedno čuveno Mikelandjelovo delo – Pijeta. Poseta se završava na grandioznom trgu ispred crkve, koji  je osmislio i svojim skulpturama ukrasio, kontraverzni Bernini. Slobodno vreme. .  U večernjim satima doček najluđe noći na rimskim ulicama i trgovima (individualno). Srećna Nova godina!!! NOĆENJE.

4.DAN (01.01.2019. utorak ) RIM

DORUČAK. Slobodno vreme u Rimu  ili fakultativna poseta Tivoliju, istorijskom gradu u oblasti Lacio najpoznatijem po Villi d’Este – palati sa očaravajućim baštama, fontanama i ruševinama srednjevekovne Ville Adriana.( uz postojanje  mogućnosti da poseta Tivoliju ne bude organizovana, zbog specifičnosti datuma, o čemu će putnici biti obavešteni na licu mesta) .   NOĆENJE.

5.DAN (02.01.2019. sreda  ) RIM -BEOGRAD.

DORUČAK.  Odjava iz hotela. Slobodno vreme u Rimu do sastanka sa vodičem I organizovan transfer do aerodroma (u dogovoru sa lokalnim predstavnikom). Predviđeno poletanje aviona  (let JU 535) za Beograd je u 20.25 h.  Očekivano sletanje na beogradski aerodrom «Nikola Tesla» je oko 22.00 h (prema objavljenom redu letenja avio kompanije).  Kraj programa.

    CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U

Hotel 3 * /centar/

29. decembar  

SPECIJAL  *   379 €

doplata za jednokrevetnu sobu 139

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Avio-prevoz na relaciji Beograd-Rim-Beograd redovnom linijom avio kompanije Air Serbia, transfer (autobusom ili mini busom u zavisnosti od broja putnika ) na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom,, smeštaj u u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi četiri  noćenja sa doručkom u hotelu 3*  u Rimu, obilaske prema programu putovanja, asistenciju lokalnog predstavnika INOPARTNERA na srpskom ili hrvatskom jeziku, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), sve avio takse 132.61€ (16.94 € taksa Bgd aerodroma, 42.21€ taksa aerodroma Fiumicini, 4.48€ bezbednosna taksa Bgd aerodroma, 0.98€ naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YQ taksa koja trenutno iznosi  68 € - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva). Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu), koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama), deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu, fakultativne izlete (neophodan minimum od 15 putnika u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i (okolinu) - za hotele sa 4* - 6 € dnevno po osobi, a za hotele sa 3* - 4 € dnevno po osobi,   plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove

FAKULTATIVNI IZLETI(cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama):  Vatikanski muzeji  45 €  odrasli / deca do 12 god 40 € (obavezna rezervacija i uplata u dinarskoj protivvrednosti  u agenciji prilikom rezervacije aranžmana zbog ograničenog broja mesta. Rezervacija uključuje ulaznicu, uslugu autorizovanog vodiča i slušalice). Dolazak  do muzeja  gradskim prevozom u sopstvenoj organizaciji. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika, Antički Rim  40 € odrasli /  deca do 12 god  35 €  (uključuje ulaznice, rezervaciju, slušalice i vodiča-prevoz metroom nije uključen u  cenu izleta),  Tivoli -55 deca do 12 god  50 € .  Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 20 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner. Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom.

Italija
Sanja Travel Ponuda
Nova godina

sanjatravel.rs1 117 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs3 115 150x150 Gradovi Italije sanjatravel.rs2 112 150x150 Gradovi Italije

 

 

Milano - drugi po veličini grad u Italiji, glavni je grad regije Lombardije. Za Milano se smatra da je privredni, modni i medijski centar Italije. Katedrala, svojom gotičkom arhitekturom privlači turiste iz celog sveta. Posetite prelepe trgove, živopisne restorane i najmodernije radnje visoke mode.

 

Zbog svoje pozicije u centru grada, Duomo katedrala je obično prva stanica na većini tura kroz Milano. Svojom raskošnosti, belom fasadom i veličinom, svakog posetioca koji prvi put stoji na trgu Piazza del Duomo ostavlja bez daha. Sigurni smo da ćete biti zaslepljeni lepotom katedrale, ali pravo oduševljenje nastaje tek kada se popnete na njen krov. Do vrha katedrale možete ići stepenicama ili liftom, i tek tada možete na pravi način uživati u pogledu na centar Milana, ali i iz mnogo veće blizine videti raskoš neverovatnih gotskih figura kojima je katedrala ukrašena.

 

Teatar  Skala je jedna od vodećih operskih kuća i balet teatara u svetu. Teatar se nalazi na trgu Skala, u samom centru grada a brojni turisti ga mogu videti odmah po izlasku iz prelepe galerije Vitorio Emanuele II koja trg Skala povezuje sa trgom Duomo. Pored teatra posetioci mogu posetiti muzej teatra Skale u kom su izloženi kostimi iz brojnih opera i baleta, scenografske skice, maske, pisma kompozitora, portrete velikih umetnika koji su nastupali u Skali i muzičke instrumente.
Milano je pre Skale imao veliki teatar (Teatro Regio Ducale) koji je stradao u pozaru 25. februara 1776. godine. Novi teatar Skala je izgrađen na tlu crkve Santa Maria alla Scala nakon što je crkva srušena, zbog čega teatar i nosi ime alla Scala. Teatar je zvanično otvoren 1778. godine kada je izvedena lirska opera “Priznata Evropa” (L'Europa riconosciuta) Antonija Salierija.

M I L A N O  

LUGANO – JEZERO KOMO – ĐENOVA  - OUTLET SERRAVALLE

         5 DANA - AUTOBUSOM

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramsko razgledanje grada 

 

        1.DAN putovanja BEOGRAD - MILANO

Sastanak grupe u 17.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska   u 18.00 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku,  Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN MILANO

Po dolasku informativno, panoramsko razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala: Milanska  katedrala – (katedrala koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II i  Milanska skala... Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . NOĆENJE.

3.DAN  MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO – MILANO

DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada.  Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vreme za šetnju gradom ili šetnju pored jezera. Nastavak putovanja prema jezeru Komo i slobodno vreme za predah uz espreso i uživanje u ovom divnom krajoliku. Povratak u Milano u večernjim satima. NOĆENJE.

4.DAN  MILANO – ĐENOVA -  OUTLET SERRAVALLE -  MILANO  – BEOGRAD

DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu, a mi vam preporučujemo jedan od poludnevnih fakultativnih izleta: Đenova  - najlepši grad Ligurijske rivijere izgrađen u kaskadama, rodno mesto Kristofera Kolumba ili za ljubitelje dobrog šopinga poseta poznatom outletu Serravalle sa velikim izborom radnji poznatih brendova. U popodnevnim časovima povratak u Milano po ostatak grupe. Sastanak grupe oko 16.00h i polazak za Srbiju.  Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.....

5.DAN putovanja  BEOGRAD

...Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

   CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

        POLASCI u 2018.

Hotel 3*

25. oktobar

FIRST MINUTE *  79 €

PROMO *  89 €

99 €

15, 22, 29.  novembar

FIRST MINUTE *  79 €

PROMO *  89 €

99 €

06, 13, 20. decembar

FIRST MINUTE *  79 €

PROMO *  89 €

99 €

*BROJ SOBA (sobe po First Minut ponudi su iskljucivo1/2+0 sobe) PO FIRST I  PROMO CENI JE OGRANIČEN!!!!!!!

 USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate..

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi dva noćenja sa doručkom u hotelu u Milanu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu 1.5€ do 5€ u zavisnosti od kategorije i lokacije hotela  dnevno po osobi,   plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Lugano & Komo 30€, Đenova 25€ Outlet  Serravalle 15 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.

M I L A N O

Fakultativno: TORINO - LUGANO – JEZERO KOMO – ĐENOVA  - OUTLET SERRAVALLE

         6 DANA 3 NOĆI / AUTOBUSOM

1.DAN putovanja  (29.12.2018  subota ) BEOGRAD - MILANO

Sastanak grupe u 15.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska   u   16.00 h. Vožnja autobusom kroz Hrvatsku,  Sloveniju sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2.DAN (30.12.2018  nedelja  )  MILANO

Po dolasku informativno, panoramsko razgledanje Milana - grad koji se smatra modnom prestonicom i centrom glamura i fudbala: milanska  Katedrala – (koju okružuje preko 3.400 statua fascinantnog izgleda, jedan je od najboljih primera gotičke arhitekture), Galerija Vitoria Emanuela II, Milanska skala... Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti . NOĆENJE.

3.DAN (31.12.2018  ponedeljak  )   MILANO – TORINO -  MILANO 

DORUČAK. Slobodno vreme u Milanu, a mi vam preporučujemo jedan od poludnevnih fakultativnih izleta, poseta  Torinu- gradu bogate istorije, barokne arhitekture, muzeja i kraljevskih palata, filma,  automobila, čokolade… Panoramsko razgledanje glavnog grada regije Pijemonttrg Kastelo  - srednjovekovno srce grada, „kraljevski salon Savoje“, palata Madama izgrađena na mestu nekadašnje rimske kapije Pretorija, Duomo -veličanstvena katedrala u kojoj se čuva Isusov pokrov „Sacra Sindone“, Kraljevska palata - nekadašnja rezidencija dinastije Savoja, Mole Antoneliana - fantastična kupola visoka 165m sa panoramskom terasom na 85m visine, sa koje se pruža nestvaran pogled na grad, trg Sv. Karla- po mnogima najlepši gradski trg sa crkvama „bliznakinjama’’. Povratak u Milano. Pripreme za  doček najludje noći  na milanskim trgovima i ulicama (individualno).Srećna Nova godina! NOĆENJE.

4.DAN (01.01.2019  utorak  )   MILANO – LUGANO – JEZERO KOMO – MILANO

DORUČAK. Slobodan dan za individualno razgledanje grada.  Mogućnost fakultativnog izleta za Švajcarsku. Obilazak bajkovitog grada Lugano, koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak glavnog gradskog trga Della Riforma, crkve San Roco i Santa Maria Degli Angioli i parka vile Ciani. Slobodno vreme za šetnju gradom ili šetnju pored jezera. Nastavak putovanja prema jezeru Komo i slobodno vreme za predah uz espreso i uživanje u ovom divnom krajoliku. Povratak u Milano u večernjim satima. NOĆENJE.

5.DAN (02.01.2019  sreda )   MILANO – ĐENOVA -  OUTLET SERRAVALLE -  MILANO  – BEOGRAD

DORUČAK. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u Milanu, a mi vam preporučujemo jedan od poludnevnih fakultativnih izleta: Đenova  - najlepši grad Ligurijske rivijere izgrađen u kaskadama, rodno mesto Kristofera Kolumba ili za ljubitelje dobrog šopinga poseta poznatom outletu Serravalle sa velikim izborom radnji poznatih brendova. U popodnevnim časovima povratak u Milano po ostatak grupe. Sastanak grupe oko 16.00h i polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.....

6.DAN (03.01.2019  četvrtak   )   BEOGRAD

...Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska je u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima).

 CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

POLAZAK

Hotel St. John 4*

29.  decembar

SPECIJAL 139 €

  159 €

*BROJ SOBA PO SPECIJALNOJ  PONUDI  JE OGRANIČEN!!!!!!!

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE  INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem koje se rade isključivo na upit  (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta)  na bazi tri  noćenja sa doručkom u hotelu u Milanu, obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno istorijske spomenike, obaveznu gradsku komunalnu taksu 2 € u zavisnosti od kategorije i lokacije hotela  dnevno po osobi,   plaća se na recepciji hotela, individualne troškove  i ostale nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama: Lugano & Komo 30€, Torino 25€, Đenova 25€ , Outlet  Serravalle 15 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 25 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika  cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate), kao i pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner.