Istanbul

Istanbul
Sanja Travel Ponuda
Sanja Travel Ponuda
Nova godina

sanjatravel.rs1 107 150x150 Istanbul sanjatravel.rs3 106 150x150 Istanbul sanjatravel.rs4 103 150x150 Istanbulsanjatravel.rs5 48 150x150 Istanbul

ISTANBUL - Vrata Orijenta, spoj Istoka i Zapada samo su neki od opisa za ovo predivno mesto, okruženo morem sa tri strane, u kojem živi 15 miliona stanovnika. Grad iz 1.001 noći.
Istanbul je grad koji svojim položajem Turskoj obezbeđuje prisustvo u Evropi. Ovo mesto na Bosforu prostire se na dva kontinenta, a bio je prestonica Rimskog i srce moćnog Osmanskog carstva. Opijeni lepotom ovog grada, njegovi vladari su mu menjali imena, dograđivali ga i čuvali, a slavu o njemu širili su preko granica. Istanbul i danas pleni pažnju i privlači putnike iz svih krajeva sveta. Evropski deo grada je u stvari taj šarmantni, mistični Istanbul, dok je azijski deo rezervisan za stambene blokove i poslovne zgrade.

 

Ovaj grad živi i noću i danju. Bazari, radnjice, poslastičarnice, male radionice - sve je to na raspolaganju od ranih jutarnjih časova do kasno u noć. Mirisi koji mame iz buregdžinica, vruće testo, sir, kao i sveži ajram (tradicionalno kiselo mleko koje podseća na jogurt). U vazduhu se meša miris roštilja na ćumur i ukusnog kebaba. Izlozi poslastičarnica izgledaju kao prodavnice čarobnih ćilima. Nanizane i našarane baklave, prelivene slasnim sirupom, mame prolaznike da ih probaju. Biti u Istanbulu a ne posetiti Grand bazar je isto kao da tamo niste ni bili. Turci, vešti trgovci, nude svoju robu cenkajući se i blagosiljajući kupce. Ko želi zlato, začine, džins, keramiku, porcelan, čajeve, garderobu, pamučna platna, slatkiše, urme... sve može naći na ovom čarobnom mestu.

Nije Istanbul samo meka za kupoholičare, to je i grad kulture, tradicije, istorije. Najlepši pogled na grad pruža se upravo s Bosfora, koji ga deli. Večernje krstarenje je sastavni deo obilaska grada, a obilazak njegovih znamenitosti poseban je doživljaj. Plava džamija ili Sultan Ahmetova džamija je jedinstvena bogomolja sa šest minareta.

Arheološki muzej ima tri zgrade, u kojima je sačuvano preko milion izložbenih eksponata iz skoro svih razvojnih doba čovečanstva.

Teodosijev Obelisk donet je iz Karnaka u IV veku i postavljen baš na mesto na kojem i danas stoji. Most Galata povezuje dve obale Zlatnog roga, a za njega je vezana legenda da spaja različite kulture i staleže, kao što na ovom mestu upravo spaja tradicionalni Istanbul sa carskim palatama.

Putnicima s naših prostora posebno draga i posebno sveta je Aja Sofija. Podigao ju je car Justinijan 537. godine kao sedište hrišćanske crkve. Mehmet Osvajač ju je proglasio za džamiju onda kada je osvojio Istanbul, a Ataturk je ovu jedinstvenu građevinu pretvorio u muzej kako bi njena vrata otvorio svim vernicima i pokazao lepote, može se reći, jednog od najlepših verskih objekata.

                  I S T A N B U L                     

6 DANA AUTOBUSOM

Paket aranžman: prevoz,  smeštaj i panoramsko razgledanje grada  !         

        Polasci:  08. Novembar,

                                     12. Decembar  2018.

 

1.DAN-putovanje BEOGRAD. Sastanak grupe u 14.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska  u 15.00 časova. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

 2.DAN ISTANBUL.Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Evropskog dela Istanbula u zavisnosti od prohodnosti u gradu kao i vremenskih uslova. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. NOĆENJE.

3.DAN ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativni poludnevni obilazak  lokaliteta Antičkog-hipodroma, Aja Sofije, Topkapi dvorcamuzeja i džamije Sulejmanija. Sveobuhvatan izlet najvažnjih spomenika Carigrada. Nestvarna crkva (a sada muzej) Aja Sofija zavrsena 537.n.e., Topkapi palata (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) i Sulejmanijina džamija  izgrađena oko 1550. godine, vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana - su ono što ćete obići u pratnji vodiča!Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping. NOĆENJE.

4.DAN ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativno krstarenje BOSFOROM sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu ORIENT HOUSE   (www.orienthouseistanbul.com), gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje.NOĆENJE.

5.DAN ISTANBUL. DORUČAK. Odjava iz hotela.Slobodno vreme do 15.00 časova po lokalnom vremenu kada je predviđen polazak za Beograd.Noćna vožnja sa kraćim odmorima.

6.DAN-putovanje  BEOGRAD.Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska oko 07 časova. ( u  zavisnosti od uslova na putu i graničnih prelaza).

CENA  PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

    17. Oktobar , 08. Novembar, 12 Decembar 

  YALTA   3*

Promo 99  €

119 €

  BUYUK SAHINLER  4*

149 €

                                              *BROJ SOBA PO PROMO CENI JE OGRANIČEN !!!

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama  sa pomoćnim ležajem manjih dimenzija (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi tri noćenja sa doručkom , obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih),individualne troškove, ekstra hotelske troškove i troškove fakultativnih izleta, koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta, inostranom agencijom. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU - ISTANBUL

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama) : Tursko veče na brodu Orient house (www.orienthouseistanbul.com ) večera, tradicionalni program ,neograničeno alkoholno i bezalkoholno lokalno piće -45 €; Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Sulejmanijina Džamija ,Aja Sofija)- 50 €; krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji-25 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate).

                                I S T A N B U L                            

4 DANA AVIONOM

Paket aranžman - prevoz, transfer i  smeštaj !

Oktobar :19. 20. 26. i 27.

Novembar: 03. 10. 11. 17. i 24.

Decembar:01. 08. 15. i 22.

                                                                                                                                                                                                                                                   

1.DANputovanje BEOGRAD-ISTANBUL. Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera ARGUS TOURS-a (broj 703). Let kompanijom Turkish Airlines  TK 1082 za  Istanbul u 09.15 h (prema objavljenom letu avio kompanije). Sletanje u Istanbul u 13:00 h.Organizovan transfer i smeštaj  u hotel. Slobodno veče. NOĆENJE.

2.DAN   ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativni poludnevni obilazak  lokaliteta Antičkog-hipodroma, Aja Sofije, Topkapi dvorcamuzeja i džamije Sulejmanija. Sveobuhvatan izlet najvažnjih spomenika Carigrada. Nestvarna crkva (a sada muzej) Aja Sofija zavrsena 537.n.e., Topkapi palata (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) i Sulejmanijina džamija  izgrađena oko 1550. godine, vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana - su ono što ćete obići u pratnji vodiča!Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping. NOĆENJE.

3.DAN  ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativno krstarenje BOSFOROM sa posetom Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu ORIENT HOUSE   (www.orienthouseistanbul.com),gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje.NOĆENJE.

4.DANputovanje ISTANBUL-BEOGRAD. DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Organizovan transfer do aerodroma. Poletanje aviona TK 1083 za Beograd u 18.45h i očekivano vreme sletanja na aerodrom  Nikola Tesla  oko 19:25h (u zavisnosti od reda letenja avio kompanije). Kraj programa.

  CENA PAKET ARANŽMANA: IZRAŽENA U € PO OSOBI:

 Hotel  DEKOR      3 *

159  €

 Hotel  BUYUK SAHINLER  4 *

179 €

 USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA  za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA : Avio-prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd redovnom linijom avio kompanije Turkish Airlines,autobuski transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa tri ili četiri zvezdice na bazi 3 noćenja sa doručkom, i troškove organizacije putovanja. Asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku za vreme boravka na destinaciji.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • Međunarodno putno osiguranje ,avio takse 42.4 € (16.94 eur taksa Bgd aerodroma,20 eur taksa IST aerodroma,4.48 eur bezbednosna taksa Bgd aerodroma,0.98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YR taksa 72 eur - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva.Ukupan iznos za sve avio takse iznosi trenutno 114.4 eur. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama i ne mogu se platiti u ratama),deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu, individualne troškove, fakultativne posete (neophodan minimum od 15 putnika u organizaciji ino partnera Ilos travela). Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.

                            I S T A N B U L                            

5 DANA AVIONOM

Paket aranžman - prevoz, transfer i  smeštaj !

POLAZAK : 29. Decembar

1.DANputovanje BEOGRAD-ISTANBUL. Sastanak putnika na aerodromu Nikola Tesla kod šaltera ARGUS TOURS-a (broj 703). Let kompanijom Turkish Airlines  TK 1082 za  Istanbul u 09.05 h (prema objavljenom letu avio kompanije). Sletanje u Istanbul u 12:55 h.Organizovan transfer i smeštaj  u hotel. Slobodno veče. NOĆENJE.

2.DAN  ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativno panoramsko razgledanje Evropskog dela Istanbula iz autobusa gde ćete  iz zanimljivog ugla uz priču  stručnog lokalnog vodiča doživeti ovaj čudesni grad. Slobodno vreme. NOĆENJE.

3.DAN   ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativni poludnevni obilazak  lokaliteta Antičkog-hipodroma, Topkapi dvorca – muzeja i džamije Sulejmanija. Sveobuhvatan izlet najvažnijih spomenika Carigrada. Topkapi palata (rezidencija sultana iz vremena vrhunca moći Osmanlija) i Sulejmanova džamija  izgrađena oko 1550. godine, vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana - su ono što ćete obići u pratnji vodiča! Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šoping. Fakultativni odlazak na DOČEK NOVE GODINE , koji će biti organizovan  na brodu ORIENT HOUSE   (www.orienthouseistanbul.com), gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i tradicionalnim programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje. NOĆENJE.

4.DAN  ISTANBUL. DORUČAK. Fakultativni poludnevni obilazak  lokaliteta Aja Sofije- nestvarna crkva ( sada muzej) Aja Sofija zavrsena 537.n.e. sa krstarenjem BOSFOROM i posetom Vaseljenskoj patrijaršiji. Slobodno vreme ili u večernjim satima mogućnost fakultativne posete RESTORANU na brodu ORIENT HOUSE   (www.orienthouseistanbul.com), gde ćete uz večeru, piće, orijentalnu muziku i programom sa trbušnim plesačicama na originalan način osetiti duh ove zemlje ili fakultativni izlet Pierre Loti - pseudonim francuskog pisca koji je bio ludo  zaljubljen u Istanbul ,na tom mestu je napisao deo svojih dela inspirisan predivnim pogledom sa vidikovca koji sada nosi njegovo ime , sa kog se pruža poged  na ceo Istanbul, takođe ćete proći naseljem Eyup i videti turbe - mesto gde je sahranjen Mehmed paša Sokolović, izlet dalje nastavljamo novim delom Istanbula Taksimom - Istiklal ulicom i nezaobilazno fotografisanje kod Galata kule. NOĆENJE.

5.DANputovanje ISTANBUL-BEOGRAD. DORUČAK. Odjava iz hotela. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Organizovan transfer do aerodroma. Poletanje aviona TK 1083 za Beograd u 19.45h i očekivano vreme sletanja na aerodrom  Nikola Tesla  oko 19:25h (u zavisnosti od reda letenja avio kompanije). Kraj programa.

  CENA PAKET ARANŽMANA: IZRAŽENA U € PO OSOBI:

 Hotel  DEKOR      3 *

 249  €

 Hotel  BUYUK SAHINLER  4 *

    299  €

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA  za efektivu, na dan uplate.

Fakultativni izleti (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Panoramsko razgledanje iz autobusa- 10 €; repriza  novogodišnje noći biće organizovana na brodu Orient house (www.orienthouseistanbul.com ) večera, tradicionalni program ,neograničeno  alkoholno i bezalkoholno lokalno piće -45 €. Obilazak lokaliteta (Top Kapi, Sulejmanova Džamija, Antički hipodrom)- 30 €; obilazak Aja Sofije sa krstarenjem Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji-35 € , Pierre Loti- 25 €. Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 15 putnika - a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate).Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL.Cena za fakultativni doček Nove Godine biće objavljena naknadno.Rezervacija sa uplatom za DOČEK NOVE GODINE  kao i za REPRIZU, je obavezna prilikom rezervacije,ili najkasnije 20 dana pre putovanja, zbog ograničenog broja mesta (plaćanje u agenciji u  dinarskoj protivvrednosti najkasnije 20 dana pre početka aranžmana).

ARANŽMAN OBUHVATA : Avio-prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd redovnom linijom avio kompanije Turkish Airlines,autobuski transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom u Istanbulu, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu sa tri ili četiri zvezdice na bazi 4 noćenja sa doručkom, i troškove organizacije putovanja. Asistenciju lokalnog predstavnika na srpskom ili hrvatskom jeziku za vreme boravka na destinaciji.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: 

  • Međunarodno putno osiguranje ,avio takse 42.4 € (16.94 eur taksa Bgd aerodroma,20 eur taksa IST aerodroma,4.48 eur bezbednosna taksa Bgd aerodroma,0.98 eur naknada za unapređenje vazdušnog saobraćaja republike Srbije i YR taksa 72 eur - aviokompanijska doplata za gorivo u slučaju poskupljenja goriva.Ukupan iznos za sve avio takse iznosi trenutno 114.4 eur. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama i ne mogu se platiti u ratama),deca do 2 godine ne plaćaju aerodromsku taksu, individualne troškove, fakultativne posete (neophodan minimum od 15 putnika u organizaciji ino partnera Ilos travela). Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.