Beč

Beč
Sanja Travel Ponuda
Nova godina

sanjatravel.rs1 75 150x150 Beč sanjatravel.rs2 74 150x150 Beč sanjatravel.rs3 75 150x150 Beč sanjatravel.rs4 73 150x150 Beč

 

Bilo da ste ljubitelj umetnosti, gastronomskih užitaka, zabave, šopinga ili jednostavno radoznali – pozivamo vas u jedan od najlepših evropskih gradova, poseban  ne samo po svojoj carskoj prošlosti već i multietničkim uticajima koji ga čine drugačijim od svih drugih germanskih gradova. Na samo osam sati vožnje  - sve što poželite: umetnost, gastronomski užici, šoping u jednom od najlepših gradova sveta!

Znamenitosti
Šenbrun - palata podignuta kao letnja rezidencija Habzburških vladara deo je UNESCO-ve liste svetske kulturne baštine i jedan od najznačajnih kulturno-istorijskih spomenika. Impresivne odaje Marije Terezije, Dvorana ogledala u kojoj je još kao šestogodišnjak Mocart nastupao, galerije, balske dvorane, veličanstveni vrt sa botaničkom baštom i najstarijim baroknim zoološkim vrtom samo su deo ovog bogatog kompleksa.

Prater - zabavni park sagrađen još davne 1776. godine i danas privlači posetioce nekom od svojih 250 različitih atrakcija: otvoreni bazeni, fudbalski stadion, hipodrom, rolerkosteri, kuće straha, liliputanski vozić, čuveni ringišpil-točak Riesenrad sa čije visine od 60 metara se pruža pogled na ceo Beč...

Ringstrasse bulevar nastao 1857. godine na mestu srednjovekovnih zidina koje su nekad štitile Beč od napadača; danas okružuje najuži centar grada unutar koga se nalaze najznačajnije državne ustanove: Parlament Austrije, palata Hofburg, gradska skupština (Rathaus), čuvena Bečka opera, Dvorsko pozorište, planetarijum, bečki državni univerzitet...

Belvedere palata - nekada je služila kao letnja rezidencija princa Eugena Savojskog, dok je danas dom galerije u kojoj se nalaze remek-dela austrijskih i francuskih slikara. Posebno je atraktivna za posetu leti, zbog veličanstvenog parka koji je okružuje.

Hofburg - kompleks carskih rezidencija dinastije Habsburg. Impresivno zdanje u centru Beča u kome se danas nalazi zvanična rezidencija predsednika Austrije. Obuhvata 6 muzeja, Trezor, Nacionalnu biblioteku, školu jahanja, Riznicu, Kapelu...

Donauturm ili Toranj Dunav - sa visinom od 252 metra grantuje najlepši pogled na ceo Beč i okolinu. U sklopu tornja nalazi se restoran koji se postepeno rotira, tako da uz piće ili obrok možete uživati u panorami grada.

Muzejska četvrt - jedan od najvećih muzejskih kompleksa na svetu i mesto gde se preko cele godine održavaju najveći međunarodni festivali, koji okupljaju umetnike iz celog sveta. Ovde je smešteno čak 10 kulturnih institucija: Muzej Leopold, Muzej savremene umetnosti, Kunsthale, Tanzquartier...

Čuvena Saher torta 
Austrijanci se mogu pohvaliti kako je baš Beč bio mesto gde je nastala na daleko čuvena Saher torta. Verovatno najpoznatija čokoladna torta svih vremena sastoji se od čokoladnog patišpanja koji se seče na tri dela,dok se između stavlja džem od kajsija.

Ova neodoljiva poslastica bila je predmet dugogodišnjeg spora između hotela Saher i poslastičarnice Demel, oba tvrdeći da samo oni poseduju dobro čuvani, originalni recept. Presuda je otišla u korist hotela, pa je Demel morao od osmisli novo ime za svoju tortu. Danas ipak svaki kafe u gradu ima svoju verziju Saher torte. Ne razlikuju puno i sve su odlične.

 

B E Č

JESEN / ZIMA 5 DANA 2 NOĆI – AUTOBUSOM

Sa uključenom posetom Parndorfu

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i  razgledanja  

 

1.DAN  putovanja (četvrtak ) :  BEOGRAD- NOVI SAD - SUBOTICA - BEČ

Sastanak grupe u 22.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska  u 23.00 h.  Vožnja preko Novog Sada, Subotice i Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora. Noćna vožnja.

2.DAN (petak ): PARNDORF  - BEČ

Dolazak u Parndorf, (poznat outlet sa preko 170 radnji najpoznatijih brendova), u ranim  jutarnjim satima. Slobodno vreme za šoping do 12. 00 h kada je predvidjen polazak za Beč. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: Trg Marije Terezije – raskošni dvorac dinastije Habsburg, Parlament, Opera, Univerzitet, palata Belvedere, katedrala Sv. Stefana, zgrada Ujedinjenih nacija, Meksički trg, Hundertwasserova kuća... Nakon razgledanja, smeštaj u hotel u poslepodnevnim satima. Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

3.DAN (subota): BEČ/DUNAVSKI TORANJ/– BRATISLAVA

DORUČAK.. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi vam preporučujemo fakultativnu posetu Donauturmu (Dunavski toranj) odakle možete uživati u jedinstvenom pogledu na panoramu grada i u kafe-restoranu probati pravu bečku kafu i originalnu Sacher tortu sa šlagom, a u popodnevnim satima mogućnost  organizovanja fakultativne posete Bratislavi - slovačka prestonica koja je svedok krunisanja mnogih kraljeva , posebnost joj daje mešavina germanskih, mađarskih, čeških i jevrejskih uticaja. Povratak u hotel.   NOĆENJE.

  1. DAN (nedelja): BEČ/ SCHӦNBRUNN/ SRPSKI BEČ - SUBOTICA - NOVI SAD -BEOGRAD

DORUČAK.Odjava iz hotela i organizovan odlazak do centra Beča,a mi vam preporučujemo fakultativnu posetu dvorcu Schönbrunn – veličanstvena letnja rezidencija austrijskih vladara (obavezna rezervacija prilikom prijave).Slobodno vreme u Beču do polaska za Srbiju ili odlazak na fakultativni izlet » Srpski Beč «  - pešačka tura u pratnji bečkog domaćina koji će vam ispričati interesantne priče o ispreplitanim sudbinama Srbije, srpskih velikana i ovog posebnog grada. Sastanak grupe oko 18.30h i polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Mađarske, Subotice i Novog Sada sa kraćim usputnim zadržavanjima radi osveženja i carinskih formalnosti.

  1. DAN (ponedeljak ): BEOGRAD

    Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska  u jutarnjim satima  (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima ). Kraj programa.                               

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U € PO OSOBI:

Hotel

01, 15, 22. novembar 

PRIBITZER

        PROMO 89 €

 99 €

Eventhotel PYRAMIDE 4*

        PROMO 99 €

109 €

FLEMINGS  4*

129 €

ANANAS  4*

119 €

Arcotel 4*

129 €

Hotel

29. novembar ,  06, 13, 20. decembar  

PRIBITZER

        PROMO 89 €

99 €

Eventhotel PYRAMIDE 4*

PROMO 99 €

119 €

FLEMINGS  4*

129 €

ANANAS  4*

139 €

       

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje) u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hoteli Pyramida i isključivo dvokrevetnim sobama (ne postoji  mogućnost za  pomoćni ležaj) u hotelu Falkensteiner Am Schottenfeld I Admiral , usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju istih), troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor,  individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja, sve druge nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI(cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Dunavski toranj 10 € po osobi- uklučen prevoz do tornja i ulaz, Dvorac Schönbrunn 30 € po osobi - u cenu uključen grand obilazak dvorca u pratnji stručnog lokalnog vodiča i ulaznica (obavezna rezervacija prilikom prijave za aranžman – ograničen broj mesta), Bratislava  15 € po osobi - u cenu uključen prevoz i panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča  ,. »Srpski Beč«  15 € po osobi  (deca do 14 godina GRATIS)- u cenu uključen prevoz i panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča . Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je: Schönbrunn 30, Bratislavu i Donauturm i Srpski Bec  - 20, (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate); Izvršilac usluga i pomoć turistima u mestu odredišta je inopartner KOMPAS- Siebensterngasse 21,

DOPLATA ZA 1/1 SOBU za hotel Pribitzer iznosi 65 € na cenu aranžmana,za hotel Pyramide iznosi  70 € na cenu aranžmana i radi se na upit, za hotel Falkensteiner  Schottenfeld ,Admiral,Flemings,Arcotel i Ananas doplata iznosi 80 € na cenu aranžmana.

Dete u sobi sa dve punoplatežne osobe u  hotelu Pyramide,Ananas,Flemings  od 0  do 11.99 g. u pomoćnom ležaju  ostvaruje popust -25 €. Za hotel Falkensteiner Am Schottenfeld,Pribitzer,Admiral deca ne ostvaruju popust. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

 B E Č 

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i razgledanja

                                             6 DANA - 3 NOĆI  AUTOBUSOM

1.DAN  putovanja (29.12.2018. subota )   BEOGRAD / NOVI SAD / SUBOTICA

Sastanak grupe u 21.15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na  glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici  „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predvidjene perone je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predvidjeno vreme polaska je u 22.00 časova. Vožnja preko Novog Sada, Subotice i Mađarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora. Noćna vožnja.

2.DAN (30.12.2018. nedelja  ) BEČ /DUNAVSKI TORANJ

Po dolasku, panoramsko razgledanje grada:palata Belvedere -letnja rezidencija princa Eugena Savojskog, Trg Marije Terezije – raskošni dvorac dinastije Habsburg, Parlament, Opera, Univerzitet, katedrala Sv. Stefana, zgrada Ujedinjenih nacija, Meksički trg... Mogucnost organizovanja fakultativne posete Donauturmu (bečki toranj) odakle možete uživati u jedinstvenom pogledu na panoramu grada i u kafe-restoranu probati pravu bečku kafu i originalnu Sacher tortu sa šlagom. Nakon razgledanja, smeštaj u hotel (posle 15.00h prema hotelskim pravilima). Ostatak dana slobodan za individualne aktivnosti. NOĆENJE.

3.DAN (31.12.2018. ponedeljak) BEČ / PARNDORF

DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja,  a mi vam preporučujemo fakultativni izlet u Parndorf, (poznat outlet sa preko 170 radnji najpoznatijih brendova). Povratak u Beč  . U večernjim satima individualni doček na ulicama i trgovima uz zabavno-muzički program različitih žanrova (od klasike  do rok-popa), kuvano vino, lokalne specijalitete  i  ponoćni vatromet iznad Pratera. Srećna Nova godina!  Individualni povratak u hotel. NOĆENJE.

  1. DAN (01.01.2019. utorak ) BEČ / SCHӦNBRUNN / BRATISLAVA / BEČ

DORUČAK. Slobodan dan za individualna razgledanja, a mi vam preporučujemo fakultativnu posetu dvorcu Schönbrunn–veličanstvenoj letnjoj rezidenciji austrijskih vladara (obavezna rezervacija prilikom prijave). U popodnevnim satima  mogucnost organizovanja  fakultativnog izleta do jos jedne evropske prestonice Bratislave - koja je svedok krunisanja mnogih kraljeva, a posebnost mu daje mešavina germanskih, mađarskih, čeških i jevrejskih uticaja. Povratak u hotel. NOĆENJE.

  1. DAN (02.01.2019. sreda) BEČ / »SRPSKI BEČ« / BEOGRAD

DORUČAK. Odjava iz hotela i organizovan odlazak do centra Beča. Slobodan dan u Beču do polaska za Srbiju oko 18.00h .  Mogucnost organizovanja fakultativnog  izleta  » Srpski Beč «  - pešačka tura u pratnji bečkog domaćina koji će vam ispričati interesantne priče o ispreplitanim sudbinama Srbije, srpskih velikana i ovog posebnog grada. Noćnja vožnja preko Subotice i Novog Sada uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti...

  1. DAN (03.01.2019. cetvrtak ) SUBOTICA / NOVI SAD / BEOGRAD

Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u jutarnjim satima (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima). Kraj programa.

CENA PAKET ARANŽMANA IZRAŽENA U  € PO OSOBI

29. decembar 2018.

EUROPAHOUSE  3*

199 €

STAR INN PREMIUM HAUPTBAHNHOF 3* - CENTAR

299 €

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke BANKE INTESA za efektivu, na dan uplate.

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu, 3 noćenja sa doručkom (samoposlužni tzv. švedski sto – samoposluživanje) u dvokrevetnim i dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem u hotelu EUROPAHOUSE i isključivo dvokrevetnim sobama (ne postoji  mogućnost za  pomoćni ležaj) u hotelu STAR INN, usluge vodiča za vreme trajanja aranžmana.

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje (Putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EUte putnici sami snoseodgovornost da u slučaju  neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlastibudu sprečeni da uđu na teritoriju istih),troškove fakultative koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor zaključen sa organizatorom-ino agencijom ,  individualne troškove koje putnici naprave u toku putovanja, sve druge nepomenute troškove.

FAKULTATIVNI IZLETI(cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Donauturm 10 € (deca do 6 g. starosti GRATIS) obuhvata organizovan prevoz u pratnji vodiča i obaveznu ulaznicu za lift kojim se stiže do vrha tornja; Bratislava  15 € po osobi - u cenu uključen prevoz i panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča,  Parndorf 10 €  , dvorac Schönbrunn 30 € po osobi - u cenu uključen grand obilazak dvorca u pratnji stručnog lokalnog vodiča i ulaznica - OBAVEZNA REZERVACIJA i plaćanje prilikom prijave za aranžman zbog ograničenog broja mesta; »Srpski Beč«  15 € po osobi  (deca do 14 godina GRATIS u pratnji dve odrasle osobe) - u cenu uključen prevoz i panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča .Minimalan broj prijavljenih za izvođenje fakultative po objavljenim cenama je: Schönbrunn 30, Donauturm 20, Parndorf 20 putnika (u slučaju nedovoljnog broja putnika organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate); Izvršilac usluga i pomoć turistima u mestu odredišta je inopartner KOMPAS- Siebensterngasse 21, Wien.  Organizator izleta zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih ovim programom zbog specifičnosti termina.

Beč
Sanja Travel Ponuda

sanjatravel.rs1 75 150x150 Beč sanjatravel.rs1 115 150x150 Beč

 

Tržni centar Parndorf se nalazi na oko 60 km od Beča (na granici Austrije i Madjarske) i jedan je od najvećih u regiji. Pripada grupaciji McArthurGlen koja na teritoriji Evrope ima preko 15 outlet centara. Tu se nalazi 150 modnih prodavnica sa preko 600 brendova, od ženske, muške i mode za decu, sportske obuće, modnih dodataka, stakla, porcelana, torbi, poklon artikala, dekoracija, igračaka i mnogo toga. U njemu se mogu naći brendovi kao što su: Armani, Burberry, Calvin Klein, Diesel, Gucci, Guess, Lacoste, Miss Sixty, Energy Ralph Lauren, Tommy Hilfiger i mnogi drugi. Atmosfera centra je veoma prijatna i opuštajuća. 

Beč- „grad muzike” je glavni grad Austrije. Grad turizma Beč može da se pohvali širokom ponudom umetnosti i kulturnih sadržaja, mnogim istorijskim znamenitostima, a posetioci ga doživljavaju gostoljubivim, šarmantnim, simpatičnim i kultivisanim. Beč je grad koji poseduje starinski šarm, a istovremeno i savremen i moderan grad sa mladom, inovativnom kulturno-umetničkom scenom i gomilom lokala, kafića i restorana za sladokusce. Ovo je Vaš dan - iskoristite ga maksimalno!

  Shopping u Parndorfu i poseta Beču

   VELIKE RASPRODAJE